30 Μαΐου 2024

Χαιρετισμός της ΟΜΕ από την Πάρη Φιλιππούδη στην 24ωρη απεργία των Μεταλλωρύχων Χαλκιδικής

 


Ο Πάρης Φιλιππούδης εκλεγμένο μέλος του ΔΣ της ΟΜΕ απηύθυνε αγωνιστικό χαιρετισμό στην Απεργία των Μεταλλωρύχων Χαλκιδικής:

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΟΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 30/5/2024

Συνάδελφοι,

Η ΟΜΕ χαιρετίζει και στηρίζει αλληλέγγυα την σημερινή 24ωρη Απεργία των Σωματείων σας, που αγωνίζεστε για δίκαια και αυτονόητα αιτήματα, υλοποιώντας την απόφαση της Γενικής σας Συνέλευσης, ενάντια στην αποικιοκρατική πρόταση της εταιρείας για υπογραφή νέας ΣΣΕ που περιλαμβάνει 12ωρο και 365 μέρες εργασίας τον χρόνο με κατάργηση όλων των επίσημων αργιών.

Ο αγώνας σας είναι αγώνας όλης της εργατικής τάξης και αφορά όλους τους εργαζόμενους της χώρας που παρακολουθούν με θαυμασμό την σθεναρή αντίσταση με τον Ενωτικό αγώνα σας προς τις ορέξεις της της «Ελληνικός Χρυσός» που επιμένει στην αδιαλλαξία της, επιβάλλει να δεχτούν την εφαρμογή  «νέου συστήματος». 

Η ΟΜΕ  θα συνεχίσει να είναι στο πλευρό στο πλευρό σας σε όλες τις δράσεις σας, μέχρι την ΝΙΚΗ! 

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!  

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!!!

                                                                            ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΟΜΕ

Με 24ωρη απεργία και μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις στην πύλη του Μεταλλείου Ολυμπιάδας και στην πύλη του εργοστασίου Εμπλουτισμού απάντησαν οι μεταλλωρύχοι στην αδιαλλαξία της διοίκησης της «Ελληνικός Χρυσός».

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τον αγώνα τους με νέες κινητοποιήσεις την ερχόμενη βδομάδα ενάντια στα σχέδια της εργοδοσίας για 12ωρη εργασία και κατάργηση των αργιών.

Γιάννης Μάλαμας, Πρόεδρος του Σωματείου Μεταλλωρύχων Υπογείων Στοών

Οι μεταλλωρύχοι απορρίπτουν τους εκβιασμούς και αγωνίζονται για να μην καταργηθεί η 8ωρη εργασία, για καμία αλλαγή στις αργίες, για υπογραφή νέας επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις.

Στο πλευρό των απεργών επίσης βρέθηκαν και εργαζόμενοι άλλων κλάδων, ενώ εκ μέρους των Σωματείων χαιρέτισε τον αγώνα τους ο Θανάσης Κουτσουράς, γραμματέας του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης.



Παράλληλα διαβάστηκε μήνυμα αλληλεγγύης από τους εργαζόμενους του «ΑΒΑΞ» που βρίσκονται στην 11η μέρα απεργίας.


Τη συμπαράσταση του ΚΚΕ μετέφερε στους απεργούς ο Κώστας Ιντζές, υποψήφιος ευρωβουλευτής του Κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου