29 Μαΐου 2024

Η ΟΜΕ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 30/5/2024

 





Α.Π.:   92                                                                                                       Αθήνα  29 Μάη 2024


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η ΟΜΕ  ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ  24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 30/5/2024

Η ΟΜΕ αλληλέγγυα στους αγώνες των μεταλλωρύχων στηρίζει την 24ωρη Απεργία των Σωματείων Μεταλλωρύχων της «Ελληνικός Χρυσός» που κήρυξαν οι εργαζόμενοι, υλοποιώντας την απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης. Η καθολική συμμετοχή με  πάνω από 600 εργαζομένους και με συντριπτική πλειοψηφία 97%, αποφάσισαν την συνέχιση του αγώνα τους με προκήρυξη στάσεων εργασίας και απεργιακών κινητοποιήσεων, ενάντια στην αποικιοκρατική πρόταση της εταιρείας για υπογραφή νέας ΣΣΕ που περιλαμβάνει 12ωρο και 365 μέρες εργασίας τον χρόνο με κατάργηση όλων των επίσημων αργιών.

Στην ήδη καθυστερημένη μια εβδομάδα συνάντηση των σωματείων με την Διοίκηση της «Ελληνικός Χρυσός» που έγινε χθες η εταιρεία επιμένει στην αδιαλλαξία της, εμπαίζοντας τους εργαζομένους με μια αύξηση στον μισθό 5%, αλλά με την προϋπόθεση να δεχτούν την εφαρμογή  «νέου συστήματος» που προτείνει η εταιρεία, με τη 12ωρη - 4ήμερη εργασία και κατάργηση των αργιών, με  182 ώρες επιπλέον εργασίας τον χρόνο, για να τσακίσει την ψυχική και σωματική υγεία των εργαζομένων, να διαλύσει την οικογενιακή και κοινωνική τους ζωή Και φυσικά οι εγκληματικές πολύωρες βάρδιες αν εφαρμοστούν, θα έχουν προφανείς επιπτώσεις στην αύξηση των εργατικών ατυχημάτων.

Η ΟΜΕ  είναι στο πλευρό των Μεταλλωρύχων Χαλκιδικής και στηρίζει την αντίσταση τους ενάντια στις εγκληματικές ορέξεις της εταιρείας!

Καλούμε την ΓΣΕΕ, καθώς και όλο το εργατικό κίνημα, να στηρίξει τους Μεταλλωρύχους Χαλκιδικής στους αγώνες τους για υπογραφή ΣΣΕ!

                                                                            ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΟΜΕ

 

 Επισυνάπτεται το Δελτίο Τύπου των Σωματείων 28/5/2024:





 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου