03 Αυγούστου 2023

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΗΧΑΝΟΤΕΧΝΙΤΕΣ και ΒΟΗΘΟΙ τους Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ «Ο ΤΕΧΝΙΤΗΣ»: ….να γίνει της Γαλλίας

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΗΧΑΝΟΤΕΧΝΙΤΕΣ

και ΒΟΗΘΟΙ τους Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ

«Ο ΤΕΧΝΙΤΗΣ»




Αρ. Πρ.11 Άμφισσα 03 / 08 / 2023

….να γίνει της Γαλλίας


Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι από το νόμο που ψήφισαν, την προηγούμενη Τετάρτη τα μεσάνυχτα, (26/07), από κοινού ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, με την ανοχή (παρών) του ΣΥΡΙΖΑ, Σπαρτιάτες και «Πλεύσης» (Κωνσταντοπούλου) για την αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση στα 74 χρόνια και ήρθε ο υπουργός εργασίας να μας το επαναλαμβάνει (όπου βρεθεί και όπου σταθεί) για να το εμπεδώσουμε.

Την Τρίτη σε συνάντηση με την Ομοσπονδία μας (ΟΜΕ) σε ερώτηση για την επαναφορά των ορίων ηλικίας των εργαζομένων σε υπόγεια έργα, σε προηγούμενα επίπεδα, αυτός μας θύμισε το παραπάνω άρθρο 61 λέγοντας μάλιστα «γενικώς τα όρια συνταξιοδότησης θα ανέβουν προς τα πάνω σε όλους τους κλάδους» ενώ την επόμενη μέρα σε συνάντηση με την Ομοσπονδία νοσοκομειακών (ΠΟΕΔΗΝ) ο υπουργός Εργασίας προκλητικά δήλωσε ότι το κατάπτυστο άρθρο, που ψηφίστηκε μέσα στο κατακαλόκαιρο, ανοίγοντας τον δρόμο για αύξηση του ανώτατου ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 67 στα 74 έτη, είναι ...«φιλεργατικό μέτρο»!

Είναι πλέον ξεκάθαρο. Η «καλό-λαδομένη» μηχανή της κυβέρνησης λειτουργώντας κατά παραγγελία των μεγαλοβιομηχάνων ενώ ανεβάζει τα όρια ηλικίας, δίνει ψίχουλα στους εργαζόμενους, πετάει που και που κανένα βάουτσερ ή καμιά επιταγή για την ακραία φτώχεια ενώ δείχνει απεριόριστη ανοχή στις καθημερινές ανατιμήσεις σε τρόφιμα, σε καύσιμα, σε φάρμακα, σε ρεύμα κλπ.

Είμαστε πρωταθλητές στη φτώχεια και στην ακρίβεια και φιλοδοξούμε να γίνουμε πρωταθλητές και στο ξεθεμελίωμα εργασιακών σχέσεων και ασφαλιστικών δικαιωμάτων εφαρμόζοντας πρώτοι απ’ όλους τις Ευρωπαϊκές οδηγίες.

Τη δουλειά με τη μαγκούρα στο χέρι μέχρι τα βαθιά γεράματα με συντάξεις πείνας μάλιστα, ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ την ίδια ώρα που κάνουν πάρτι οι διάφοροι όμιλοι με εξαγορές, συγχωνεύσεις και απολύσεις για το ποιος θα καρπωθεί καλύτερα τον πλούτο που εμείς παράγουμε. Γιατί εμείς είμαστε οι μόνοι παραγωγοί του τεράστιου παραγόμενου πλούτου και για εμάς, κυβέρνηση και εργοδοσία, εξασφαλίζουν την εξαθλίωση.

Αν στη Γαλλία, οι εργαζόμενοι βγήκαν δυναμικά στους δρόμους (και στο προσκήνιο) για την αύξηση των ορίων στα 62, εμείς εδώ με οργάνωσή μας στα σωματεία μας, να βγούμε στους δρόμους του αγώνα για διεκδίκηση και μείωσης των ορίων ηλικίας και για αυξήσεις που να υπερκαλύπτουν τον πληθωρισμό, για αξιοπρέπεια στη ζωή μας.

Τα άρθρα τους, τους νόμους τους, με τους αγώνες μας να τους καταργήσουμε στην πράξη!



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                  Ο ΓΕΝ.     ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΟΥΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ                                                      ΦΩΣΤΙΕΡΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου