03 Αυγούστου 2023

ΟΜΕ: ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ

 


       Α.Π.    55                                                                                                          Αθήνα 3/8/2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Η ΟΜΕ χαιρετίζει την κοινή νίκη του Συνδικάτου ΙΓΜΕ και ΟΜΕ, για την επαναφορά καταβολής αποζημίωσης της τελευταίας ημέρας εκτός έδρας, στην περίπτωση που καθίσταται υποχρεωτική λόγω συγκοινωνιακών συνθηκών η διανυκτέρευση σε πλοίο ή τραίνο. Νίκη που έγινε μετά από αγωνιστική διεκδίκηση που άρχισαν τον Μάρτη του 2023.

Η αποζημίωση αυτή που καταβαλλόταν κανονικά μέχρι και το 2021, σταμάτησε να καταβάλλεται από το 2022 και έπειτα με απόφαση της Διοίκησης της ΕΑΓΜΕ για τους συναδέλφους που το δικαιούντο.

Το Συνδικάτο ΙΓΜΕ μαζί με την ΟΜΕ υποστήριξαν σθεναρά στην Επιθεώρηση Εργασίας τον συνάδελφο  Ι. Λιονάκη που προσέφυγε για να δικαιωθεί.

Η επιθεώρηση σύστησε στην ΕΑΓΜΕ να επανεξετάσει την θέση της για το θέμα, αλλά η Διοίκηση περίμενε την απάντηση από το Γενικό Λογιστήριο Κράτους, η οποία την 01.06.2023 δικαίωσέ τους εργαζόμενους απαντώντας επί της ουσίας ότι ό νόμος είναι σαφής, δεν χρήζει ερμηνειών από το ΓΛΚ και η αποζημίωση πρέπει να δίδεται!

Τελικά με πιέσεις του Συνδικάτου, η Διοίκηση κοινοποίησε χθες 02.08.2023 την απόφασή της  για την εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας περί καταβολής της ΕΕ αποζημίωσης κατά την ημέρα επιστροφής.

Η απόφαση αυτή που ανατρέπει όλες τις προηγούμενες περί μη καταβολής, αποδεικνύει στην πράξη τα αποτελέσματα που μπορεί να έχει η συντονισμένη  δράση των εργαζομένων και ειδικά μέσα από τα Συνδικαλιστικά τους Όργανα. Η ενότητα των εργαζομένων με ταξική αλληλεγγύη,  αποδεικνύει ότι μόνο η συλλογική δράση μέσα από τα σωματεία των εργαζομένων μπορεί να έχει αποτελέσματα θετικά για τους εργαζόμενους.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε όλους τους χώρους δουλειάς να συσπειρωθούν στα Σωματεία τους, διότι είναι μονόδρομος η οργανωμένη αγωνιστική διεκδίκηση όλων των δικαιωμάτων μας!

 

Το ΔΣ της ΟΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου