25 Απριλίου 2023

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΤΡΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ 2023 Ημέρα ΤΙΜΗΣ, ΜΝΗΜΗΣ, ΑΓΩΝΑ και ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ!

 


Αρ. πρωτ   27                                                                                                       Αθήνα, 25/04/2023

 

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΤΡΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ 2023

Ημέρα ΤΙΜΗΣ, ΜΝΗΜΗΣ, ΑΓΩΝΑ και ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ!

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Σήμερα, 137 χρόνια μετά την εξέγερση των πρωτοπόρων αγωνιστών της Εργατικής Τάξης  στο Σικάγο, γιορτάζουμε και  τιμάμε την 1η  ΜΑΗ με νέους αγώνες. Βαδίζουμε περήφανα και αισιόδοξα στο δρόμο της ανυποχώρητης πάλης που χάραξαν με το αίμα τους χιλιάδες αγωνιστές εργαζόμενοι. Στο δρόμο που χάραξαν οι εργάτες στο Σικάγο για την καθιέρωση του 8ωρου, οι καπνεργάτες στη Θεσσαλονίκη το 1936, οι 200 εκτελεσμένοι στην Καισαριανή την 1η  του Μάη 1944 και όλους τους ανώνυμους μαχητές της Εργατικής Τάξης, που έχυσαν το αίμα τους στον αγώνα για λευτεριά, ανεξαρτησία και μια καλύτερη ζωή, ενάντια στο εκμεταλλευτικό σύστημα που γεννά κρίσεις, πολέμους, δυστυχία για τους Λαούς, αλλά και αμύθητα κέρδη σε μια χούφτα παράσιτα που κερδοσκοπούν από τον πλούτο που παράγουμε.

Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ αποτελεί σημείο αιχμής της δράσης του Συνδικαλιστικού Κινήματος, ενάντια στα οικονομικά και πολιτικά κέντρα του καπιταλισμού, που επιβουλεύονται τις λαϊκές κατακτήσεις και την παγκόσμια ειρήνη.

Είναι η μέρα που μας θυμίζει ότι όλες οι κατακτήσεις της τάξης μας έχουν έρθει μέσα από σκληρούς και αιματηρούς αγώνες και βρίσκονται συνεχώς στο στόχαστρο των καπιταλιστών και των αστικών κυβερνήσεων.

 

ΕΝΩΝΟΥΜΕ τη φωνή μας με τους εργαζόμενους όλου του κόσμου, και ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ενάντια στις πολιτικές, που φτωχοποιούν τους πολλούς και συσσωρεύουν το πλούτο στους λίγους, μέσα από την ποδηγέτηση  των λαών και των κινημάτων.

ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ τους σημερινούς αγώνες των εργαζομένων ενάντια στο χτύπημα της ζωής τους σε όλο τον κόσμο και αντλούμε δύναμη για να συνεχίσουμε ακόμη πιο αποφασιστικά, ακόμη πιο μαζικά, με μεγαλύτερη ορμή για να γίνει το δίκιο μας πράξη. Οι εργαζόμενοι ήδη βγαίνουν στο δρόμο σε μια σειρά χώρες όπως και στη δική μας, με πρόσφατα τις τεράστιες απεργιακές διαδηλώσεις του Μάρτη για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη. Στην Ελλάδα, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Βρετανία, την Πορτογαλία των εκατοντάδων χιλιάδων απεργών που με πείσμα κλιμακώνουν τον αγώνα τους, δίνεται η απάντηση σε όλους όσους εγκληματούν απέναντι στις ζωές μας που πασχίζουν να μας πείσουν ότι το απάνθρωπο σύστημα της εκμετάλλευσης είναι μονόδρομος!

Στην φετινή Πρωτομαγιά κυρίαρχο αίτημα μας είναι  τα μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, σε μια περίοδο που έχει γίνει πια «κανόνας» να χάνει ένας εργάτης τη ζωή του κάθε τρεις μέρες και δεκάδες να σακατεύονται, ενώ παρά τις καταγγελίες μας αλλά και τις επαφές μας για να βελτιωθούν τα ζητήματα αυτά με τις εργοδοσίες και τις κυβερνήσεις, οι απαντήσεις που λαμβάνουμε είναι είτε αρνητικές, είτε μας βάζουν εμπόδια και παραπέμπουν τα θέματα αυτά στις καλένδες για να μη θιχτεί το κόστος του υπερκέρδους των εργοδοτών.

Διεκδικούμε αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που ισοπέδωσαν εργασιακά δικαιώματα/κατακτήσεις δεκαετιών καθώς και την προστασία της δημόσιας περιουσίας και των κοινωνικών αγαθών .

Οι εργατικοί αγώνες που αναπτύσσονται σε όλο τον κόσμο αλλά και στη χώρα μας, σε κάθε κλάδο, σε χώρους εργασίας στον Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα αποτελούν φωτεινό φάρο για την τάξη μας.

Έχουμε πια συσσωρευμένη πείρα, γνωρίζουμε πως ότι κατέκτησε η τάξη μας το κατέκτησε με αγώνες και αίμα, με οργανωμένη πάλη από τα συνδικάτα ενάντια στην άγρια καταστολή που δέχτηκε από το αστικό κράτος και τους καπιταλιστές.

Υπάρχει διέξοδος!

Με τους αγώνες μας, μπορούμε να τους ανατρέψουμε! Αυτός είναι ο δρόμος ώστε να αλλάξει ο σημερινός αρνητικός συσχετισμός δύναμης,  ώστε να σπάσουμε τα δεσμά της εκμετάλλευσης. Απαιτούμε με το δικό μας δρόμο ανάπτυξης, να έχει ως μοναδικό κίνητρο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, που στο επίκεντρο θα βρίσκεται ο άνθρωπος!

Καλούμε όλα τα Σωματεία του κλάδου μας και όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά σε όλες τις κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ σε όλη τη Χώρα!

ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ!

ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟΥ ΣΙΚΑΓΟ!

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ!

 

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!

 

                                               Το ΔΣ της ΟΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου