25 Απριλίου 2023

Απαιτούμε εδώ και τώρα να προσληφθούν στην ‘Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.’ όλοι οι απολυμένοι από τα μεταλλεία Κασσάνδρας

 


Ημερομηνία δημ.: 25-04-2022

                                                                     ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Ενημερωθήκαμε ότι η εκμεταλλεύτρια εταιρεία ‘Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.’ προχώρησε στην πρόσληψη 3 πρώην εργαζόμενων της εταιρείας ‘Edilmac’.

Προκύπτει το εξής ερώτημα, με τι κριτήρια έγιναν αυτές οι προσλήψεις;

Οι 3 αυτές προσλήψεις όχι μόνο δεν δικαιώνουν τον αγώνα μας για επαναπρόσληψη όλων αλλά αντίθετα μας εξοργίζουν ακόμα περισσότερο. Τη στιγμή που εκατοντάδες είμαστε οι απολυμένοι, μεταξύ των οποίων δεκάδες ντόπιοι κάτοικοι του Δήμου Αριστοτέλη.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να προσληφθούν στην ‘Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.’ όλοι οι απολυμένοι από τα μεταλλεία Κασσάνδρας.

Δεν τίθεται θέμα επιλογής στο αιτημά μας, αφορά τους απολυμένους από όλες τις εταιρείες όπως την ‘Edilmac’, ‘Ελληνικά Λατομεία’, ‘Τεχνοχημική’ που είναι τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα, ομαδικών απολύσεων.

Κυβέρνηση, Δήμος και λοιποί αρμόδιοι δεν έκαναν τίποτα για να στηρίξουν το αιτημά μας, παρά τις επαναλαμβανόμενες πιέσεις μας, από τους εργαζόμενους και από τους κατοίκους.

Όμως όποια απαίτηση έχουν οι μεγαλοεργοδότες «τρέχουν» με διαδικασίες «fast track» για να τους ψηφίσουν τους νόμους που χρειάζονται ή για να πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσεις για τα συμφεροντά τους. Όταν όμως πρόκειται για τα συμφέροντα των εργαζόμενων, βρίσκουν χίλιες δύο δικαιολογίες για να μην κάνουν τελικά τίποτα.

Πόλλα τα έχουμε ξανά τονίσει σε προηγούμενες ανακοινώσεις μας, θα πούμε μόνο ότι με αυτό τον τρόπο εξυπηρετούν τα σχέδια των μετόχων της ‘Ελληνικός Χρυσός’ που θέλουν ακόμα πιο «φθηνούς» εργαζόμενους για αυτό και χρησιμοποιούνται οι εργολάβοι, την εργασιακή ανασφάλεια, μείωση μισθών και δικαιωμάτων, «εκπτώσεις» στα μέτρα πρόληψης και προστασίας της Υγιεινής και Ασφάλειας των εργαζόμενων στα μεταλλεία. Όλες αυτές οι απολύσεις είναι ένας ακόμη κρίκος σε αυτόν τον σχεδιασμό τους, για να γίνονται τα κέρδη τους περισσότερα.

Απαιτούμε να:

Αποκαταστήστε τώρα την αδικία με την πρόσληψη όλων των απολυμένων στην εκμεταλλεύτρια εταιρεία ‘Ελληνικός Χρυσός’.


ΤΟ ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου