03 Ιουλίου 2024

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΚΟ: Φωτιές αγώνα παντού, σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς - Θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος

 

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΚΟ

Φωτιές αγώνα παντού, σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς - Θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος (ΦΩΤΟ)


Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, οι οικογένειες τους δεν είναι μόνοι. Έχουν δίπλα τους τα αδέλφια τους εργάτες, τους βιοπαλαιστές και τα λαϊκά νοικοκυριά ολόκληρων περιοχών. Μια γροθιά, ενωμένοι και αποφασισμένοι να κλιμακώσουν και να γενικεύσουν αυτόν τον αλύγιστο αγώνα ενάντια στους εγκληματικούς σχεδιασμούς και την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που διαλύει τη ΛΑΡΚΟ, ξεκληρίζει την αγροτιά και τους αυτοαπασχολούμενους, ερημώνει τα χωριά και τον τόπο τους. Αυτό είναι το ξεκάθαρο και αποφασιστικό μήνυμα αγώνα που έστειλε η μεγάλη σύσκεψη στον οικισμό του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα. Μία σύσκεψη που πήρε χαρακτηριστικά μαζικής και δυναμικής κινητοποίησης, ενός ακόμη μεγάλου αγωνιστικού σταθμού που παίρνει τη σκυτάλη από τις συγκλονιστικές κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος, προετοιμάζοντας παράλληλα τη διεύρυνση και συνέχιση του αγώνα με νέες δυναμικές και πολύμορφες κινητοποιήσεις, για να καπνίσει ξανά η τσιμινιέρα της ΛΑΡΚΟ, για να ζήσουν αξιοπρέπεια στον τόπο τους οι βιοπαλαιστές αγρότες, κτηνοτρόφοι και επαγγελματίες, ο λαός της περιοχής.

Ακούραστα, όπως πριν από λίγες μέρες με την ολοήμερη συγκέντρωση στη Βουλή, για μία ακόμη φορά εργαζόμενοι, εκπρόσωποι συνδικάτων και λαϊκών φορέων από τη Λοκρίδα και την υπόλοιπη Φθιώτιδα, κάθε γωνιά της Στερεάς και Εύβοιας βρέθηκαν ξανά δίπλα στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ. Δείχνοντας ότι αυτός ο αγώνας είναι και δικός τους αγώνας, ότι η φλόγα καίει δυνατά και η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ξεμπερδέψει μαζί τους, ότι η ενότητα και η αλληλεγγύη δυναμώνουν και σπάνε την απογοήτευση και την μοιρολατρία που σπέρνει η κυβέρνηση. Αντάμωσαν για μία ακόμη φορά με τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και τις οικογένειες τους, ανανεώνοντας τους ισχυρούς δεσμούς αλληλεγγύης και αγώνα. Ο χώρος της σύσκεψης πλημμύρισε από περηφάνια για αυτόν τον αγώνα που διαρκεί πάνω από 4,5 χρόνια τώρα, με πείσμα και αποφασιστικότητα για συνέχισή του. Ο οικισμός του εργοστασίου της Λάρυμνας έζησε για ακόμη μία φορά μεγάλες αγωνιστικές στιγμές, δίνοντας μία ακόμη ηχηρή απάντηση στην κυβέρνηση.






«Συνεχίζουμε μέχρι να καπνίσει η τσιμινιέρα», τόνισε ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, κλείνοντας τη σύσκεψη και ευχαριστώντας όλους όσοι βρέθηκαν και αυτή τη φορά στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.


«Αδέλφια, όταν σφίγγουν τα χέρια  ο ήλιος είναι βέβαιος για τον κόσμο. Και εμείς σφίξαμε τα χέρια και δώσαμε όρκο. Όρκο στο αίμα που έχει χυθεί, όρκο στους σακατεμένους, όρκο στα μάρμαρα και δεν είναι βαρύς, τον σηκώνουμε, θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος για να μην ερημώσει αυτός εδώ ο τόπος» σημείωσε προσθέτοντας:

«Συνεχίζουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι, κάνοντας στην άκρη αυτά που μας χωρίζουν και κρατώντας αυτά που μας ενώνουν, μέχρι να καπνίσει ξανά η τσιμινιέρα. Είμαστε σε 24ωρη ετοιμότητα για να προασπίσουμε τις ζωές μας, τις ζωές των παιδιών μας από ενδεχόμενο βιομηχανικό ατύχημα. Δεν θα επιτρέψουμε να μπουν στην πόλη οι εχθροί. Τους περιμένουμε και σήμερα δείχνουμε ότι δεν είμαστε μόνοι μας, είμαστε χιλιάδες. Φωτιές αγώνα παντού, σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς. Αυτή είναι απάντηση, μέτωπα παντού. Συντονιζόμαστε για να παραμείνουμε στα χωριά μας. Χωρίς εσάς δεν θα ήμασταν σήμερα όρθιοι και δε θα μιλούσαμε. Θα μας το είχαν πάρει το κεφάλι όπως λέει ο λαός. Εσείς μας κρατάτε όρθιους. Η αλληλεγγύη που εκφράζεται απ' την Κρήτη έως τη Χαλκιδική, από τα νησιά του Ιονίου έως του Αιγαίου, στο εξωτερικό».

Τόνισε ότι επόμενοι σταθμοί εκτός από την ετοιμότητα, είναι η σύσκεψη στην Εύβοια, ο συντονισμός και η στήριξη με άλλα επαγγέλματα, η νέα συναυλία αλληλεγγύης που θα πραγματοποιήσουν το επόμενο διάστημα. 

Στη σύσκεψη παραβρέθηκε και μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕΔ. Κουτσούμπας.



Στη σύσκεψη συμμετείχαν αντιπροσωπείες των Εργατικών Κέντρων Στερεάς και Εύβοιας, συνδικάτων της Αττικής, ο Μάρκος Μπεκρής, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και της ΕΝΕΔΕΠ, ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας.

Έγιναν παρεμβάσεις από εκπροσώπους των αγροτών και κτηνοτρόφων της Λοκρίδας και της Κωπαΐδας, οι οποίοι εκτός από την γενικότερη αντιαγροτική πολιτική βιώνουν τις συνέπειες της ακαρπίας της ελιάς, της ευλογιάς που έπληξε τα κοπάδια τους, την εγκληματική εγκατάλειψη του κάμπου της Κωπαΐδας, την αδυναμία να αρδεύσουν τις καλλιέργειες τους, αλλά και τα αγροτοδικεία που στήνει η κυβέρνηση σε βάρος των αγροτών των μπλόκων. Από εκπροσώπους επαγγελματιών της περιοχής, που από τη μία βρίσκονται αντιμέτωποι με τη φοροληστεία και από την άλλη με τις συνέπειες της φτωχοποίησης της περιοχής. Από το χώρο της εκπαίδευσης καθώς σχολεία της περιοχής οδηγούνται στο κλείσιμο, ενώ μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί βιώνουν την ανασφάλεια.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Συμεών, δηλώνοντας ότι παρακολουθεί με περηφάνια τον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.


Τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς των μεταλλωρύχων της Χαλκιδικής μετέφερε ο Δημήτρης Μπάτης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδας, κάνοντας μάλιστα γνωστό ότι χρήματα που συγκεντρώθηκαν για τον αγώνα τους τα προσφέρουν στον αγώνα της ΛΑΡΚΟ.


Συγκεκριμένα παρεμβάσεις έκαναν οι: Ολυμπία Ματσούκα,από τη διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Εύβοιας,  


Θανάσης Καραλής, διευθυντής Γυμνασίου Λάρυμνας,

Βίβιαν Μπονάτσου, από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Λάρυμνας, 

Χρίστος Λυγδής, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας και του Αγροτικού Συλλόγου Αταλάντης, 

Μάκης Κοντογεωργος, από τον Εμπορικό Σύλλογο Αταλάντης, 

Γιάννης Καραμπάς, από τον Σύλλογο Επαγγελματοβιοτεχνών Αταλάντης και περιχώρων, 

Δημήτρης Βερβεσος, από τον Φοιτητικό Σύλλογο Μεταλλειολόγων Αθήνας, 

Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής.

Παρευρέθηκαν ακόμα και χαιρέτησαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας» Ζωή Κωνσταντοπούλου. Επίσης, οι δήμαρχοι Λοκρών, Θανάσης Ζεκεντές, και Διρφύων - Μεσσαπίων, Γιώργος Ψαθάς, εκπρόσωποι της Τοπικής και Περιφερειακής Διοίκησης κ.α..











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου