04 Ιουνίου 2024

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΙΓΜΕ (νυν ΕΑΓΜΕ)

 




 

Α.Π.: 112                                                                                                   Αθήνα  03/06/2024


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΙΓΜΕ (νυν ΕΑΓΜΕ)

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΟΥ ΥΠΕΝ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Από την συνάντηση του Συνδικάτου ΙΓΜΕ της 04.03.2024 στο ΥΠΕΝ όπου παρά τις υποσχέσεις για να λυθούν τα χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν τον φορέα και τους εργαζομένους του, τα οποία έχουν τεθεί επανειλημμένα από την μεριά του Συνδικάτου εργαζομένων στον ΥΠΕΝ, μέχρι και σήμερα δεν έχει λυθεί τίποτα.

Άμεσα πρέπει να γίνουν:

  1. Άμεσα και σε πρώτη φάση 100 τουλάχιστον προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που να καλύψουν τον φορέα μέχρι το αργότερα το τέλος του 2026, όπου εκ των πραγμάτων θα αποχωρήσουν 95 στελέχη του ΙΓΜΕ με συνταξιοδότηση.
  2. Να αυξηθούν με νόμο οι οργανικές θέσεις, τουλάχιστον 520 για όλες τις ειδικότητες.
  3. Να πραγματοποιηθεί η υπόσχεση που συμφωνήθηκε από την πλευρά του ΥΠΕΝ να καταβληθεί κάθε προσπάθεια να αποκτήσουν μόνιμη σχέση εργασίας οι συνάδελφοι που υπηρέτησαν τον φορέα τα τελευταία 7 έτη, προκειμένου να μην χαθεί η μετάδοση της γνώσης.
  4. Να γίνει επιτέλους η έκδοση της προβλεπόμενης ΚΥΑ, η οποία θα οδηγήσει στην εκτέλεση των τελεσίδικων και οριστικών δικαστικών αποφάσεων για την κάλυψη  των αναδρομικών της υπερβάλλουσας μείωσης της περιόδου 2013-2018 και να σταματήσει η παρατεταμένη καθυστέρηση στο άπειρο…. Να συνταχθεί άμεσα νέα ρύθμιση για το υπόλοιπο ποσό ώστε να αρθεί η αδικία και η επιλεκτική μεταχείριση συναδέλφων.
  5. Να επιστρέψει μετά από 11 χρόνια η χορήγηση επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στους συναδέρφους που το δικαιούνται και εργάζονται σε ανθυγιεινές και επικίνδυνες συνθήκες.

 

Η ΟΜΕ ΣΥΜΠΑΡΙΣΤΑΤΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΑΚΤΟ ΙΓΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΝΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ!

Το ΔΣ της ΟΜΕ

 

 

Επισυνάπτεται η ανακοίνωση του Συνδικάτου ΙΓΜΕ 3/6/2024 με Α.Π. 28/6.2

 

 

 

Το Συνδικάτο εργαζομένων ΙΓΜΕ (νυν ΕΑΓΜΕ) μετά την πραγματοποιθείσα πριν από δύο μήνες συνάντηση στο ΥΠΕΝ με την Υφυπουργό ΥΠΕΝ και τον Γενικό Γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών περίμενε να έχουν δοθεί λύσεις ή να έχουν προωθηθεί λύσεις στα  προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους της ΕΑΓΜΕ εδώ και πολύ καιρό. Πιο συγκεκριμένα, τα χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν τον φορέα και τους εργαζομένους του, τα οποία έχουν τεθεί επανειλημμένα από την μεριά του Συνδικάτου εργαζομένων στον ΥΠΕΝ και αναμένουμε τις σχετικές ενέργειες προς επίλυση τους είναι: 

1.         Η επιτακτική ανάγκη προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στην ΕΑΓΜΕ (επιστημονικού και τεχνικού), σε όλα τα γνωστικά αντικείμενα προκειμένου, να μην χαθεί η μετάδοση της γνώσης και της πολύτιμης εμπειρίας, αφού η μέση ηλικία των εργαζομένων σήμερα είναι τέτοια που υπάρχει άμεσος κίνδυνος να χαθούν επιστημονικά αντικείμενα αιχμής, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Παρά το γεγονός ότι η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ αναγνωρίζει τη σημασία του προβλήματος, με θλίψη μας διαπιστώνουμε, ότι καμία ενέργεια δεν έχει γίνει προς δρομολόγηση επίλυσης του, με εκκίνηση διαδικασιών προσλήψεων. 

2.         Η έκδοση της προβλεπόμενης ΚΥΑ, η οποία θα οδηγήσει στην εκτέλεση των τελεσίδικων και οριστικών δικαστικών αποφάσεων για την κάλυψη  των αναδρομικών της υπερβάλλουσας μείωσης της περιόδου 2013-2018, μετά την ουσιαστική κατάκτηση μας (ψήφιση του αρθ. 172 του ν. 5037, χάρις το οποίο αναγνωρίζεται η νόμιμη απαίτηση μας). Δυστυχώς και αυτό το ουσιαστικό και νόμιμο αίτημα μας έχει κωλύσει σε γραφειοκρατικές διαδικασίας, οι οποίες πρέπει να ξεπεραστούν άμεσα. 

3.         Η χρόνια απαίτηση μας για την χορήγηση επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στους συναδέρφους που το δικαιούνται και που εδώ και χρόνια έχουν μείνει. Για αυτό το θέμα έχουμε τονίσει επανειλημμένα στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ ότι είναι οι μοναδικοί εργαζόμενοι που στερούνται αυτό το επίδομα. Αν και κατά την τελευταία συνάντηση μας με την πολιτική ηγεσία, υπήρξε σαφή δέσμευση για άμεση αποστολή στο Υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης που είναι καθ’ ύλην αρμόδιο προς ένταξη, δυστυχώς και για αυτό το θέμα ακόμη  δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα.

Οι Εργαζόμενοι της ΕΑΓΜΕ βρίσκονται σε ετοιμότητα για άμεσες κινητοποιήσεις με στάσεις εργασίας και παρουσία στο ΥΠΕΝ αν δεν υπάρξει άμεση ανταπόκριση από το Υπουργείο στην επίλυση των προβλημάτων που υπονομεύουν το μέλλον του φορέα και των εργαζομένων.

 

ΤΟ ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου