23 Μαΐου 2024

Παρουσίαση Σ.Αγατζίνη – Λεονάρδου "Μέθοδος HELLAS - Mία Ολοκληρωμένη Υδρομεταλλουργική Μέθοδος για την Οικονομική Αξιοποίηση των Φτωχών Ελληνικών Σιδηρονικελιούχων Μεταλλευμάτων σε Θερμοκρασία Περιβάλλοντος"

 

Μέθοδος HELLAS - Mία Ολοκληρωμένη Υδρομεταλλουργική Μέθοδος για την Οικονομική Αξιοποίηση των Φτωχών Ελληνικών  Σιδηρονικελιούχων  Μεταλλευμάτων σε Θερμοκρασία Περιβάλλοντος

 

Σ.Αγατζίνη – Λεονάρδου

Καθηγήτρια Υδρομεταλλουργίας

Ομότιμος Καθηγήτρια Ε.Μ.Π.


 




ΠΕΡΙΛΗΨΗ

 

Η παρουσίαση αφορά στην περιγραφή της  Μεθόδου ΗΕLLAS(HEap Leaching LAteriteS), μιάς διεθνώς πρωτότυπης, ολοκληρωμένης υδρομεταλλουργικής μεθόδου για την αποδοτική και οικονομική επεξεργασία των φτωχών ελληνικών σιδηρονικελιούχων μεταλλευμάτων προς εξαγωγή νικελίου και κοβαλτίου. Η μέθοδος αποτελεί εφεύρεση ερευνητικής ομάδος του Εργαστηρίου Μεταλλουργίας του Ε.Μ.Π. Βάση της μεθόδου αποτελεί η εκχύλιση του μεταλλεύματος σε σωρούς, με διάλυμα αραιού θειϊκού οξέος σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Στην παρουσίαση, περιγράφεται η πιλοτική δοκιμή εκχύλισης 1000t μεταλλεύματος, σύμφωνα με την ανωτέρω μέθοδο, σε μεταλλείο της Γ.Μ.Μ.Α.Ε. ΛΑΡΚΟ, το 2006, με χρηματοδότηση του Ι.Γ.Μ.Ε. Η μέθοδος υιοθετήθηκε και εφαρμόζεται σε βιομηχανική κλίμακα, ήδη από το 2007, από την εταιρεία Minara Resources Ltd, θυγατρική της Glencore, στο μεταλλείο Murrin-Murrin της Δυτικής Αυστραλίας, απ’ όπου δίνονται και σχετικές φωτογραφίες.

Από τον παρακάτω σύνδεσμο κατεβάζετε:

ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΕ Pdf





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου