16 Σεπτεμβρίου 2023

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΙΒΛΕΠΟΝΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.: Απαιτούμε τώρα την ακύρωση των απολύσεων και την άμεση επιστροφή των συναδέλφων μας


<< ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΙΒΛΕΠΟΝΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε. >>

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το ξεσάλωμα της εργοδοσίας στον Ελληνικό Χρυσό καλά κρατεί! Σε συνέχεια της στάσης που επιδεικνύει εδώ και αρκετό καιρό, η εργοδοσία προχώρησε σε 4 νέες απολύσεις, ακόμα και τον πρόεδρο της προσωρινής διοίκησης με πρόσχημα την δήθεν μειωμένη παραγωγικότητα.

Κανέναν δεν μπορούν να κοροϊδέψουν όμως πλέον, οι απολύσεις είναι ξεκάθαρα εκδικητικές. Μπήκαμε στο στόχαστρο της εργοδοσίας για την δράση που είχαμε αναπτύξει το τελευταίο διάστημα με την δημιουργία σωματείου επιστατών-εργοδηγών, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, μετά τις αλλεπάλληλες απειλές που είχαμε ως εργασιακός κλάδος, από ανώτερα διοικητικά στελέχη της εταιρείας, ότι θα απολυθούμε γιατί δεν πιέζουμε πολύ τους εργάτες και έχουμε αποκτήσει φιλικές σχέσεις μαζί τους!!!

Δηλαδή, τιμωρούμαστε γιατί διεκδικήσαμε τα νόμιμα δικαιώματα μας, την συνδικαλιστική μας ελευθερία και το δικαίωμα μας για αξιοπρεπή εργασία και συναδελφικότητα.

Σε μια περίοδο που φουντώνει η αγανάκτηση και η δυσαρέσκεια απ όλους τους εργαζομένους, για τις μηδενικές αυξήσεις, τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και τους εκβιασμούς, η εργοδοσία αποφάσισε ότι τώρα είναι η στιγμή για να ξεμπερδέψει με τις ενοχλητικές για τα συμφέροντα της φωνές που απλά προσπαθούν να εργαστούν και να ζήσουν με αξιοπρέπεια, στον τόπο τους.

Φυσικά, δεν είναι τυχαία η χρονική στιγμή που η εταιρεία προχώρησε στις απολύσεις μας. Η εταιρεία θέλει να στείλει ένα μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες. Είναι η περίοδος της νέας επιχειρησιακής σύμβασης με τα πρωτοβάθμια σωματεία, αλλά και η περίοδος των δημοτικών εκλογών… και ο νοών, νοείτο

Τα αφεντικά δεν θέλουν τα σωματεία μέσα στα πόδια τους, ώστε να μπορούν να λειτουργούν ασύδοτα και να μην έχουν καμία αντίδραση! Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος των απολύσεων και όχι η γνωστή εργοδοτική κασέτα ότι δεν κάναμε καλά τη δουλειά μας και δεν είμασταν παραγωγικοί.

Είναι γελασμένοι, αν πιστεύουν ότι έτσι εύκολα θα ξεμπερδέψουν με την οργάνωση και τον αγώνα των εργαζομένων. Δεν θα τους περάσει! Δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια! Ο αγώνας μας, θα δικαιωθεί.

Απαιτούμε τώρα την ακύρωση των απολύσεων και την άμεση επιστροφή, στην εργασία. Να μην επιτρέψουμε την καλλιέργεια κλίματος εκφοβισμού και διώξεων!

Η προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης δεν θα περάσει!

Η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου