16 Σεπτεμβρίου 2023

ΚΗΡΥΞΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 21/9/2023

 


 

Αρ. πρωτ.:    70                                                                                                                           Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΗΡΥΞΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 21/9/2023

Η ΟΜΕ κηρύσσει Πανελλαδική απεργία στον κλάδο για την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023, ενάντια στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο έκτρωμα, που φέρνει η κυβέρνηση για ψήφιση στη Βουλή, όπου καταργεί το πενθήμερο και το 8ωρο, νομοθετώντας το δικαίωμα στους εργοδότες να ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους ως και 13 ώρες την ημέρα, 78 ώρες την εβδομάδα, ενώ ταυτόχρονα ποινικοποιεί τους αγώνες και τις συνδικαλιστικές δράσεις, «εναρμονιζόμενη» σε ευρωενωσιακές «οδηγίες»….

Ενώ ο λαός μας στη Θεσσαλία μετρά ακόμα νεκρούς και αγνοούμενους θαμμένους στη λάσπη και είναι ακόμα ανοικτές οι μεγάλες πληγές από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές, η κυβέρνηση «φροντίζει» να δώσει ένα ακόμη χτύπημα στους εργαζόμενους για να «εξυπηρετήσει» τους εργοδότες, προκειμένου να μην έχουν καμία αντίσταση από τους εργαζομένους στην ασύδοτη κερδοφορία τους.

Καλούμε τα όλα τα Σωματεία του κλάδου να πάρουν αποφάσεις και να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία και στις κινητοποιήσεις σε κάθε πόλη. Κανείς εργαζόμενος για κανένα λόγο να μη πάει στη δουλειά.

 

 Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους πληγέντες συνανθρώπους μας στον ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΚΑΜΠΟ!

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2023

 

ΤΟ  Δ.Σ ΤΗΣ ΟΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου