30 Μαρτίου 2023

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΙΓΜΕ-ΟΜΕ Γ. Δ/ΝΤΗ ΕΑΓΜΕ

 

 


Αθήνα 30-3-2023

Α.Π.: 9/6.2

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Συνάδελφοι

Χθες 29.03.2023 πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων του Συνδικάτου εργαζομένων (πρόεδρος), της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων (Δ. Μπάτης και Κ. Κοντοδήμος) και του Γ. Δντη, με θέμα την προσπάθεια επίλυσης του θέματος της καταβολής της αποζημίωσης της τελευταίας ημέρας Εκτός Έδρας (ημέρα επιστροφής). Σημειώνεται ότι η αποζημίωση για την ημέρα αυτή σταμάτησε να καταβάλλεται από την ΕΑΓΜΕ πριν λίγους μήνες εάν δεν εμπεριέχει εργασίες, ειδικά δε στην περίπτωση επιστροφής από νησιά και διανυκτέρευσης στο πλοίο.

Ο Γ. Δντης μας ενημέρωσε ότι έχει συνταχθεί από υπηρεσιακό παράγοντα της ΕΑΓΜΕ και έχει σταλεί από τον ίδιο επιστολή στο Γενικό Λογιστήριο Κράτους με ερωτήματα που αφορούν το θέμα, αλλά και πλήθος άλλων περιπτώσεων για τις ισχύουσες διατάξεις εκτός έδρας. Μας ενημέρωσε επίσης ότι μέχρι να υπάρξει απάντηση (όποια και αν είναι αυτή) από το ΓΛΚ θα ισχύει η σημερινή πρακτική περί μη καταβολής, καθώς παρά την καλή πρόθεση να λυθεί το ζήτημα ευνοϊκά για τους υπαλλήλους της ΕΑΓΜΕ, δεσμεύεται από την απάντηση του ΓΛΚ. Διευκρίνισε ότι αν η απάντηση του ΓΛΚ αφήνει δυνατότητα ευνοϊκής ερμηνείας, θα λυθεί άμεσα το πρόβλημα, διαφορετικά προσανατολίζεται στην εξεύρεση κάποιας άλλης αντιμετώπισης που θα λειτουργεί ευνοϊκά για τον μετακινούμενο.

Εκ μέρους των εκπροσώπων των εργαζομένων τονίστηκε ξανά ότι:

1.       Ο νόμος είναι σαφής και δεν επιδέχεται διαφορετικής ερμηνείας.

2.       Η επιστολή στο ΓΛΚ δεν ήταν απαραίτητη για ένα θέμα που κατά την άποψή μας είναι σαφές.

3.       Η μη σαφής απάντηση από την Επιθεώρηση Εργασίας θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως δυνατότητα επίλυσης του θέματος στην Διοίκηση της ΕΑΓΜΕ, εκτίμηση την οποία δεν συμμερίστηκε ο κ. Γ. Δ/ντης.

4.       Οι συνάδελφοι που δεν επιθυμούν να μεταβαίνουν ΕΕ και να καλύπτουν οι ίδιοι τα έξοδα διαβίωσης τους την τελευταία ημέρα ΕΕ θα καλύπτονται από το Συνδικάτο και την ΟΜΕ για την απόφασή τους.

Το ΔΣ   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου