11 Μαρτίου 2023

ΝΙΚΟΣ ΤΖΑΝΕΤΗΣ: Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου να πάρουν οι εργαζόμενοι στα χέρια τους την προστασία της ζωής τους (AUDIO)

 ΝΙΚΟΣ ΤΖΑΝΕΤΗΣ

Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου να πάρουν οι εργαζόμενοι στα χέρια τους την προστασία της ζωής τους (AUDIO)

Την πολιτική που κάνει δραματικές εκπτώσεις στα μέτρα ασφάλειας στους χώρους δουλειάς γιατί κοστίζουν στους εργοδότες, σε βάρος της ζωής των εργατών, κατήγγειλε ο Νίκος Τζανετής, μέλος διοίκησης της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδας μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM» το απόγευμα της Παρασκευής 10 Μάρτη.

Από τον Δεκέμβρη του 2021 έως σήμερα, ο κλάδος μετρά έξι νεκρούς και δεκάδες τραυματίες ενώ πάμπολα είναι τα παραδείγματα της μετατροπής των εργαζομένων σε «πολυεργαλεία» χρεώνοντας σε κάθε εργαζόμενο δύο και τρεις ειδικότητες, για να μην κάνουν προσλήψεις.

Κατήγγειλε πως ο έλεγχος από τους κρατικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς είναι ελλιπής αφού η αρμόδια υπηρεσία, η επιθεώρηση μεταλλείων είναι υποστελεχωμένη. Συγκεκριμένα για τη Νότια Ελλάδα υπάρχουν μόνο τρεις επιθεωρητές και για τη Β. Ελλάδα υπάρχουν μόνο τέσσερις, που δεν προλαβαίνουν όχι να διεξάγουν ελέγχους αλλά ούτε και να επισκεφθούν όλες τις επιχειρήσεις. 

Την ώρα που οι επαγγελματικές ασθένειες «θερίζουν» τους εργαζόμενους, όλες οι κυβερνήσεις από το 2011 αύξησαν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των μεταλλωρύχων από τα 52 στα 57 έτη !

Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου να πάρει ο λαός να πάρει στα χέρια του την υπόθεση της προστασίας της ίδιας του της ζωής, κατέληξε.  

Ξεκινώντας στην παρέμβασή του ο Ν. Τζανετής εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και των τραυματιών στο προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη. 

πηγή 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου