13 Μαρτίου 2023

ΚΗΡΥΞΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16/3/2023

 


Αρ. πρωτ.:   21                                                                                                                            Δευτέρα 13 Μάρτη 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΗΡΥΞΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ

Η ΟΜΕ κηρύσσει Πανελλαδική απεργία στον κλάδο την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 σε συνέχεια των απεργιακών κινητοποιήσεων και συλλαλητηρίων σε όλη τη χώρα με εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένους, νέους και νέες, σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους και άλλους φορείς. Η απεργία προκηρύσσεται σύμφωνα και με την ομόφωνη απόφαση του Συνεδρίου της ΓΣΕΕ, για να εκφραστεί η οργή και αγανάκτηση για την υποτίμηση της ζωής μας σε «κόστος» που μειώνει τα κέρδη των εταιρειών.

Η σχέση κόστος - όφελος στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς όπως και σε κάθε εργασιακό χώρο είναι η πραγματική αιτία κάθε εγκλήματος που συντελείται σε όλους τους χώρους δουλειάς! Είναι η αιτία για το ατύχημα των Τεμπών, ο λόγος που οι εργασιακοί χώροι μετατρέπονται σε κρεματόρια. Στον κλάδο των μεταλλωρύχων έχουμε θρηνήσει πολλούς συναδέλφους, οι επαγγελματικές ασθένειες «θερίζουν», παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας, για να προστατεύσουμε τη ζωή μας!

Ή οι ζωές μας ή τα κέρδη τους!

Να απολογηθούν τώρα όλοι αυτοί που αδιαφόρησαν μπροστά στις αγωνιώδεις και αλλεπάλληλες προειδοποιήσεις των εργαζομένων για τις ελλείψεις στην ασφάλεια των δρομολογίων και στο σιδηροδρομικό έργο όλα τα προηγούμενα χρόνια μέχρι και λίγες μέρες πριν το δολοφονικό έγκλημα.

Καμία συγκάλυψη και παραδειγματική τιμωρία όλων των ενόχων, κράτους και εταιρειών.

 

 

Καλούμε τα όλα τα Σωματεία του κλάδου να πάρουν αποφάσεις και να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία και στις κινητοποιήσεις σε κάθε πόλη. ‘Ολοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις, να νεκρώσουν όλοι οι χώροι δουλειάς.

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023

 

Να μην μείνει στη λήθη το δολοφονικό το έγκλημα των Τεμπών.

 

 

Να γίνουμε ΟΛΟΙ η φωνή των νεκρών συνανθρώπων μας!

 

ΤΟ  Δ.Σ ΤΗΣ ΟΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου