19 Οκτωβρίου 2022

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΟΜΕ ΣΤΟ ΥΠ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/10/22 ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/10/2022

 


Αρ. πρωτ: 456                                                              


                                      Αθήνα, 19 Οκτωβρίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΟΜΕ ΣΤΟ ΥΠ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/10/22 ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ

 

Το ΔΣ της ΟΜΕ, μαζί με μέλη των ΔΣ των Σωματείων ΣΕΜΛΑ και Εργοταξιακού της ΙΜΕΡΥΣ θα παρέμβουν την Παρασκευή 21/10/2022 στις 10:30 πμ στο Υπ. Εργασίας  προκειμένου να εκφράσουμε την αγανάκτηση μας σχετικά με την απώλεια 92 θέσεων εργασίας στα μεταλλεία της Ελληνικός Χρυσός και για τα δυστυχήματα στον χώρο των Μεταλλείων, λόγω των αντεργατικών νομοσχεδίων που έχουν ψηφιστεί τα τελευταία χρόνια, που λόγω των ελλιπών μέτρων ασφαλείας και των σχεδόν ανύπαρκτων ελέγχων των επιθεωρήσεων από τα αρμόδια όργανα λόγου της υποβάθμισης και  υποστελέχωσης, θρηνούμε κάθε τόσο συναδέλφους στην ώρα του καθήκοντος. Είναι προκλητικό η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός να «πετάει στο δρόμο» 92 εργαζόμενους που δούλευαν σε εργολάβο της, να μην δέχεται καν να συναντήσει το σωματείο τους και το Υπουργείο να μην παίρνει θέση σε όλα αυτά.

Καλούμε Συνδικαλιστικούς, Πολιτικούς και Κοινωνικούς φορείς να συμπαρασταθούν ενεργά στην παρέμβαση αυτή για να προσληφθούν από την ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ οι πρόσφατα 92 απολυμένοι από την εργολάβο Edilmac και να γίνουν δεκτά τα αιτήματά μας για τα θέματα Υγείας & Ασφάλειας αλλά και να μειωθούν τα όρια συνταξιοδότησης των υπογειτών στα Μεταλλεία.

Καλούμε τον Υπουργό να παρέμβει άμεσα για να προσληφθούν οι απολυμένοι από την Ελληνικός Χρυσός και για να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την Υγεία & Ασφάλεια των μεταλλωρύχων.

Καλούμε τα ΜΜΕ να προβάλλουν στον Ελληνικό Λαό τα δίκαια αιτηματά μας.

 

Το Δ.Σ.της ΟΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου