02 Δεκεμβρίου 2021

ΣΕΜΛΑ Β. ΕΛΛΑΔΟΣ: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 5 & 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

 


Ημερ. 02-12-2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Το Συνδικάτο μας συμμετέχει στις κινητοποιήσεις:

·         Την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου στην κινητοποίηση-συγκέντρωση στα χωριά της περιοχής των μεταλλείων Κασσάνδρας, με συγκέντρωση στις 10:30 στην κεντρική πλατεία της Μεγάλης Παναγίας (θα ακολουθήσει αυτοκινητοπορεία σε όλα τα χωριά).

·         Την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου στην συγκέντρωση στις 08:30 έξω από τα δικαστήρια Πολυγύρου, ημέρα όπου εκδικάζεται η πρώτη απόλυση συνδικαλιστή με τον νόμο Χατζηδάκη του Προέδρου του Σ.Ε.Μ.ΛΑ. Τζανετή Νίκου, από την εταιρεία EDILMAC.

Διεκδικώντας για όλους τους μεταλλωρύχους στα μεταλλεία Κασσάνδρας:

·         Για να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος, να μη χαθεί καμία θέση εργασίας. Καμία περικοπή εργασιακών κατακτήσεων.

·         Για ουσιαστικά μέτρα Υγειινής & Ασφάλειας σε όλα τα μεταλλεία (για αερισμό, κάπνα, υποστήριξη στοών, ασφαλή μηχανήματα, ασφαλής διαδρομές, κλπ).

·         Για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και αναβαθμισμένα δικαιώματα για όλους τους μεταλλωρύχους. Κανείς μεταλλωρύχος χωρίς ΣΣΕ.

·         Για να μην προχωρήσει καμία συνδικαλιστική δίωξη εργαζόμενου.

·         Για μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος και των χωριών της περιοχής.

Η κατάσταση με τη μη τήρηση των μέτρων Υγειινής & Ασφάλειας έχει φτάσει στο απροχώρητο – ιδίως στην εταιρεία EDILMAC – με τους μεταλλωρύχους καθημερινά να εργάζονται σε ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας, δουλεύοντας χαρακτηριστικά σε μέτωπα με ελλιπή εώς και ανύπαρκτο αερισμό. Δεν πάει άλλο, έχουμε ενημερώσει τους πάντες επανειλημμένα, Τι περιμένουν να λυποθημήσουμε και να πάθουμε ασφυξία ή να θρηνήσουμε θύματα συναδέλφους μας? Απαιτούμε από όλους τους αρμόδιους της εταιρείας που εκμεταλλεύεται τα μεταλλεία Κασσάνδρας και τους κρατικούς φορείς να επιβάλλουν άμεσα αυστηρά μέτρα προστασίας της Υγείας & Ασφάλειας των μεταλλωρύχων.

Καλούμε όλους τους μεταλλωρύχους, το λαό της περιοχής, τα εργατικά σωματεία να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση – και κυρίως προς τις εταιρείες των μεταλλείων – ότι υπερασπιζόμαστε όλα τα εργασιακά κεκτημένα μας, δεν δεχόμαστε κανείς μεταλλωρύχος να χάσει το παραμικρό και διεκδικούμε αυξήσεις και όλα τα παραπάνω.

ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου