30 Νοεμβρίου 2021

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

 


       Α.Π.: 358                                                                                                                          Αθήνα  30  Νοεμβρίου 2021

 ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ

ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Η Ο.Μ.Ε. συμμετέχει στο αλληλέγγυο κάλεσμα των εργατικών σωματείων της Κεντρικής Μακεδονίας εκφράζοντας την έμπρακτη συμπαράστασή της στους εργαζόμενους στα μεταλλεία Κασσάνδρας, διεκδικώντας για όλους τους μεταλλωρύχους:

·         Για να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος, να μη χαθεί καμία θέση εργασίας. Καμία περικοπή εργασιακών κατακτήσεων.

·         Για ουσιαστικά μέτρα Υγιεινής & Ασφάλειας σε όλα τα μεταλλεία (για αερισμό, κάπνα, υποστήριξη στοών, ασφαλή μηχανήματα, ασφαλής διαδρομές, κλπ).

·         Για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και αναβαθμισμένα δικαιώματα για όλους τους μεταλλωρύχους. Κανείς μεταλλωρύχος χωρίς ΣΣΕ.

·         Για να μην προχωρήσει καμία συνδικαλιστική δίωξη εργαζόμενου.

·         Για μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος και των χωριών της περιοχής.

Καλούμε όλους τους μεταλλωρύχους, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τα εργατικά σωματεία να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις ώστε να μην αφήσουμε τίποτα να πάει χαμένο και να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση:

·         Την Κυριακή  5 Δεκεμβρίου στην κινητοποίηση-συγκέντρωση στα χωριά της περιοχής των μεταλλείων Κασσάνδρας, με συγκέντρωση στις 10:30 στην κεντρική πλατεία της Μεγάλης Παναγίας (θα ακολουθήσει αυτοκινητοπορεία σε όλα τα χωριά).

·         Την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου στην συγκέντρωση στις 08:30 έξω από τα δικαστήρια Πολυγύρου, ημέρα όπου εκδικάζεται η πρώτη απόλυση συνδικαλιστή με τον νόμο Χατζηδάκη του Προέδρου του Σ.Ε.Μ.ΛΑ. Τζανετή Νίκου, από την εταιρεία EDILMAC.

ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ – ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ.

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

Ο ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.



                                                                

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΟΜΕ 

 

 Επισυνάπτεται το κάλεσμα αλληλεγγύης των Σωματείων Κεντρικής Μακεδονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου