14 Οκτωβρίου 2021

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΗΧΑΝΟΤΕΧΝΙΤΕΣ και ΒΟΗΘΟΙ τους Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ «Ο ΤΕΧΝΙΤΗΣ»: Προς Τη διοίκηση των μεταλλείων βωξίτη της ΙΜΕΡΥΣ 14 / 10 / 2021

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΗΧΑΝΟΤΕΧΝΙΤΕΣ και ΒΟΗΘΟΙ τους Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ

                                                                    «Ο ΤΕΧΝΙΤΗΣ»


Αρ. πρ 36 Άμφισσα 14 / 10 / 2021


Προς

Τη διοίκηση των μεταλλείων βωξίτη της ΙΜΕΡΥΣ


Κύριοι,

Πήραμε την απάντησή σας στην πρόσφατη μας ανακοίνωση και οφείλουμε να πούμε ότι για μια ακόμη φορά δείχνετε την επιλεκτική σας διάθεση απέναντι στα κλαδικά σωματεία αναγορεύοντας ως επίσημους και μοναδικούς σας συνομιλητές το προεδρείο του «εργοταξιακού» σωματείου

Χωρίς να έχουμε τη διάθεση καμίας αντιπαράθεσης με το «εργοταξιακό» σωματείο, το οποίο και στηρίζουμε, οφείλουμε να σας θυμίσουμε ότι τα πρωτοβάθμια σωματεία είναι νόμιμες οντότητες, εγγεγραμμένα στα μητρώα του Πρωτοδικείου και λειτουργούν με βάση νόμους κανόνες και καταστατικά.

Στο σωματείο μας, το σωματείο μηχανοτεχνίτες και βοηθοί τους ν. Φωκίδας «Ο ΤΕΧΝΙΤΗΣ», προσπαθούμε ως διοίκηση να υλοποιούμε το καταστατικό, επιδιώκοντας πέρα όλων των άλλων και την ικανοποίηση των αναγκών των συναδέλφων μας μέσα στο επιχειρησιακό και κοινωνικό περιβάλλον. Ως εκ τούτου ζητάμε τις συναντήσεις με τη διοίκηση της εταιρείας για ζητήματα πρωτίστως του χώρου των συνεργείων και των εκεί εργαζομένων.

Προφασίζεστε την πανδημία για να αποφύγετε τη συνάντηση με το σωματείο μας εδώ και 5 ολόκληρους μήνες και έπρεπε να βγεί προς τα έξω η καταγγελία μας για να μας στείλετε αυτή σας την απάντηση όταν όλο τον προηγούμενο καιρό μας κοροϊδεύατε στέλνοντάς μας από τον Άννα στον Καϊάφα!

Με την επιστολή σας, στην ουσία επεμβαίνετε στη λειτουργία και τη δράση των σωματείων όταν δείχνετε την επιλεκτικότητά σας, για να μην πούμε ότι στην ουσία «καταργείτε» κάποια σωματεία. Ιδιαίτερα μη αρεστών σας διοικήσεων τους.

Επικαλείστε, για τον απολυμένο μας συνάδελφο (για τον οποίον μόνο το σωματείο μας ενδιαφέρθηκε) ότι αν σας ζητηθεί θα τον βοηθήσετε στην αναζήτηση για νέα εργασία. Μα γι’ αυτό ακριβώς σας εγκαλούμε! Ότι δεν κάνατε τίποτα (εδώ και 5 μήνες) όταν με τον επισημότερο τρόπο, και μέσω ΣΕΠΕ, σας ζητήσαμε ακριβώς αυτό, γι’ αυτό και δεν συνεχίσαμε τη διαδικασία και σε ανώτερο επίπεδο (προς τον ΣΕΠΕ Πατρών, το υπουργείο κλπ). Άρα λοιπόν και με τον προσήκοντα σεβασμό, όπως απαιτείτε από το σωματείο μας, δεν ήσασταν συνεπείς στο λόγο σας.

Και για το σωματείο μας είναι δυσάρεστο και προκλητικό όταν μας εγκαλείτε (έτσι γενικώς) για «επικίνδυνες ασάφειες και ψεύδη» όταν δεν μας αναφέρετε ποιες είναι οι ασάφειες και ποια τα ψεύδη!

Καταλήγετε δε «Όλα τα παραπάνω καταστρέφουν το περιβάλλον που απαιτείτε για ένα εποικοδομητικό διάλογο μεταξύ του σωματείου σας και της εταιρείας». Δηλαδή δεν ισχύουν αυτά που αναφέρετε στις πρώτες παραγράφους της επιστολή σας σε σχέση με το «εργοταξιακό» και επιθυμείτε το διάλογο με εμάς και εμείς τον δυναμιτίζουμε; Αν ναι περιμένουμε να ανακοινώσετε τη μέρα και ώρα της συνάντησης!

Ο Πρόεδρος                                                                        Ο Γενικός Γραμματέας

Κούκος Χρήστ                                                                    Φωστιέρης Εμμανουήλ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου