13 Οκτωβρίου 2021

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΛΑΡΚΟ Με αποφασιστικότητα και ενωμένοι συνεχίζουν τον αγώνα - Συλλαλητήριο στις 13 Νοέμβρη στην Αθήνα

 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΛΑΡΚΟ

Με αποφασιστικότητα και ενωμένοι συνεχίζουν τον αγώνα - Συλλαλητήριο στις 13 Νοέμβρη στην Αθήνα (ΦΩΤΟ)

Από τη Γενική ΣυνέλευσηΑπό τη Γενική Συνέλευση

Με τη μαζική συμμετοχή στη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 13 Οκτώβρη στην πύλη του εργοστασίου στη Λάρυμνα, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ έδειξαν την αποφασιστικότητά τους να δώσουν συνέχεια στο δίκαιο και πολύμηνο αγώνα τους ενάντια στους εγκληματικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης.

Στο πλαίσιο της συνέλευσης που συγκάλεσε το Επιχειρησιακό Σωματείο, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ στο εργοστάσιο της Λάρυμνας επικύρωσαν και τυπικά την απόφαση του Συντονιστικού των Σωματείων για 24ωρη απεργία και συλλαλητήριο στην Αθήνα το Σάββατο 13 Νοέμβρη, ενώ παράλληλα έστειλαν μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται να συναινέσουν στους σχεδιασμούς της και να αποδεχθούν τις απολύσεις τους.

Από τα μέλη της διοίκησης του Επιχειρησιακού Σωματείου της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα απευθύνθηκε κάλεσμα στους εργαζόμενους για μαζική συμμετοχή στην απεργία και το συλλαλητήριο στην Αθήνα. Τονίστηκε επίσης ότι οι εργαζόμενοι θα πρέπει «να κλείσουν τα αυτιά τους στα διάφορα σενάρια που διακινούν μηχανισμοί της κυβέρνησης, στοχεύοντας στον αποπροσανατολισμό και τη διάσπαση της ενότητας», καθώς και ότι το μόνο δεδομένο μέχρι σήμερα είναι ότι η κυβέρνηση δεν διασφαλίζει τη συνέχιση της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

«Είμαστε το τελευταίο αγκάθι στα σχέδια της κυβέρνησης να εκποιήσει τη ΛΑΡΚΟ και να την παραδώσει στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα χωρίς βάρη και υποχρεώσεις, χωρίς τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους», τόνισε ο Παναγιώτης Πολίτης, μέλος της διοίκησης του Επιχειρησιακού Σωματείου. «Θέλουν να μας πετάξουν έξω από το εργοστάσιο, τα μεταλλεία και τα γραφεία της ΛΑΡΚΟ, να μας διώξουν από την εργασία μας. Η συμμετοχή στη μεγάλη κινητοποίηση στις 13 Νοέμβρη θα πρέπει να είναι καθολική. Να στείλουμε μήνυμα ότι δεν αποδεχόμαστε τους εκβιασμούς και απαιτούμε η κυβέρνηση να πάρει ξεκάθαρη θέση και να μας ενημερώσει γραπτώς για το ποιο θα είναι το μέλλον των εργαζομένων και των οικογενειών μας. Ήδη οι εργαζόμενοι στην εργολαβία της "ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ" ενημερώνονται ότι οι συμβάσεις τους που λήγουν στο τέλος του έτους δεν θα ανανεωθούν. Να στείλουμε ξεκάθαρο μήνυμα: Ή εμείς ή αυτοί», πρόσθεσε.

Ο νέος κύκλος κινητοποιήσεων των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, που αποφασίστηκε στο Συντονιστικό των Σωματείων και θα κορυφωθεί με το συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 13 Νοέμβρη, περιλαμβάνει ακόμη παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας τη Δευτέρα 18 Οκτώβρη, στις 10 π.μ., συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα 25 Οκτώβρη, καθώς και άλλες πολύμορφες δράσεις.

Επίσης θα πρέπει να σημειώσουμε ότι στο πλαίσιο της συνέλευσης έγινε ενημέρωση προς τους εργαζόμενους ότι το Σωματείο της Λάρυμνας θα προχωρήσει σε εκλογοαπολογιστική συνέλευση την Τετάρτη 27 Οκτώβρη, προκειμένου να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου