27 Σεπτεμβρίου 2021

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 30/09 ΣΤΙΣ 19:00 ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 


Α.Π.:   329                                                                                                               Αθήνα  27  Σεπτεμβρίου 2021

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 30/09 ΣΤΙΣ 19:00 ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Το ΔΣ της ΟΜΕ αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ να συμμετέχει και να καλέσει όλους τους εργαζόμενους της χώρας στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται από τα εργατικά σωματεία (Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μεταλλείων & Λατομείων Βορείου Ελλάδας ΣΕΜΛΑ, Συνδικάτο Οικοδόμων και εργαζομένων στις κατασκευές νομού Θεσσαλονίκης, Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου & Εργαζομένων Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Κεντρικής Μακεδονίας, Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας) ενάντια στην τρομοκρατική – συνδικαλιστική απόλυση του Προέδρου του Σ.Ε.Μ.ΛΑ. και μέλους του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας την Πέμπτη 30/09 στις 19:00 στο άγαλμα Βενιζέλου.

 

Στις 28/07/2021 η εταιρεία “EDILMAC” (υπεργολάβος της “ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ” στο µεταλλείο Ολυµπιάδας Χαλκιδικής) προχώρησε στην απόλυση του Νίκου Τζανετή, προέδρου του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Μεταλλείων και Λατομείων Βόρειας Ελλάδας (Σ.Ε.Μ.ΛΑ) ,  και μέλους του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδας, ο οποίος εργαζόταν στην εταιρεία µε την ειδικότητα του Τεχνικού Ασφαλείας.

Από τη θέση του ο Ν. Τζανετής, ανέδειξε τα ελλιπή μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας στο μεταλλείο και πάλεψε για να επιλυθούν. Όμως, ούτε η “EDILMAC”, ούτε η “ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ” υλοποίησαν τις υποδείξεις του τεχνικού ασφαλείας.

Οι μεταλλωρύχοι ενωμένοι κάτω από τη σηµαία του συνδικάτου τους, για πάνω από ένα χρόνο διεκδικούν µε συνεχείς αγωνιστικές κινητοποιήσεις το δίκιο τους. Η ανυποχώρητη δράση του Συνδικάτου έχει «ενοχλήσει» τις εταιρείες στο µεταλλείο και προσπαθούν –για δεύτερη φορά- να το διαλύσουν.

Πριν από 5 µήνες προσπάθησαν πάλι προκλητικά να απολύσουν τον Πρόεδρο και τον Γραµµατέα του Σ.Ε.Μ.ΛΑ., αλλά τότε η προσπάθειά τους έπεσε στο κενό µετά τις αντιδράσεις των εργαζόµενων και την καταδίκη της ενέργειας αυτής από το σύνολο της εργατικής τάξης της χώρας.

Τώρα, έχοντας νέο όπλο στη φαρέτρα τον πρόσφατα ψηφισµένο νόµο-έκτρωµα του Χατζηδάκη, επιδιώκουν να«ξεµπερδεύουν» µε όποιον εργαζόµενο σηκώνει ανάστηµα, µε όποιον εργαζόµενο διεκδικεί ζωή και εργασία µε δικαιώµατα, µε όποιον δεν αποδέχεται τη σύγχρονη βαρβαρότητα που έχουν διαµορφώσει σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς.

Με την απόλυση του συνδικαλιστή συναδέλφου, αποδείχθηκε πολύ γρήγορα ο βαθιά αντεργατικός χαρακτήρας του νόµου.

Η επίθεση αυτή µας αφορά όλους τους εργαζόμενους:

Αφορά κάθε εργαζόμενο σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, διότι πλέον ξέρουµε ότι ο δρόµος των θυσιών για την περιβόητη «ανάπτυξη» είναι βαρέλι χωρίς πάτο. Η εφαρµογή νέων µεθόδων έντασης της εκµετάλλευσης της εργασίας µας, απαιτεί «καθαρό πεδίο» για τα αφεντικά, χωρίς πρωτοπόρους αγωνιστές και µαζικά ταξικά συνδικάτα.

Αφορά κάθε συνδικαλιστή και σωµατείο γιατί η πρώτη απόλυση συνδικαλιστή µε το νέο νόµο, θα ανοίξει τον «ασκό του αιόλου» για την συνολικότερη ολοµέτωπη επίθεση στις συνδικαλιστικές ελευθερίες, στον αγώνα µας για την προστασία των εργασιακών µας δικαιωμάτων.

Είναι όµως βαθιά γελασμένοι αν πιστεύουν ότι οι εργαζόµενοι και οι συνδικαλιστικές τους οργανώσεις:

·         θα αποδεχτούµε την παγίωση της ζωής µε τα ελάχιστα, µε τουςµισθούς των 400 ευρώ, µε την κακοπληρωµένη µισοδουλειά και την ανεργία, για να προστατευτούν και να πολλαπλασιαστούν τα κέρδη των επιχειρηµατικών οµίλων.

·         θα υποµείνουµε καρτερικά την ανατροπή θεµελιακών κατακτήσεων στην οργάνωση του χρόνου εργασίας, την κατάργηση του 8ωρου,το τζογάρισµα των ασφαλιστικών εισφορών µας.

·         θα παραδώσουµε τα µόνα όπλα µας, την οργάνωση και τη συλλογική δράση µέσα από τα σωµατεία µας, το απεργιακό δικαίωµα και άλλα συνδικαλιστικά δικαιώµατα που κατακτήθηκαν µε πολύχρονους και σκληρούς ταξικούς αγώνες.

ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ ΤΗ ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΕΚΤΡΩΜΑΤΟΣ. Να τους αναγκάσουμε «να μείνει στα χαρτιά».

Να πρωτοστατήσουµε ώστε να γεννηθούν εστίες αντίστασης παντού, όχι µόνο για να αποτρέψουµε νέα µέτρα, αλλά και για να διεκδικήσουµε αξιοπρεπή ζωή και όρους δουλειάς µε βάση τις σύγχρονες ανάγκες µας.

Ήδη, εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν εκφράσει πολύµορφα την αλληλεγγύη τους στον συνάδελφο Τζανετή, αλλά και συνολικά στο Συνδικάτο που δέχεται σκληρό πόλεµο από τις εταιρείες των µεταλλείων. Τώρα είναι η ώρα να δυναµώσει η πάλη µας. Απ’ άκρη σ΄άκρη η εργατική τάξη της χώρας να βροντοφωνάξει:

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑΑΝΑΚΛΗΘΕΙΤΩΡΑΗΑΠΟΛΥΣΗΤΟΥΠΡΟΕ∆ΡΟΥΤΟΥΣ.Ε.Μ.ΛΑ.

–ΠΡΩΤΗΑΠΟΛΥΣΗΣΥΝ∆ΙΚΑΛΙΣΤΗΜΕΤΟΝΟΜΟ4808/2021ΧΑΤΖΗ∆ΑΚΗ-ΝΔ

 

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 30/09 ΣΤΙΣ 19:00 ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ!!!

 

 

 

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΟΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου