10 Ιουνίου 2021

«Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ δεν έχουμε πει την τελευταία μας λέξη»

 ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ - ΕΚΤΡΩΜΑ

Προπύλαια: «Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ δεν έχουμε πει την τελευταία μας λέξη» (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Στην ομιλία του στην απεργιακή συγκέντρωση στα Προπύλαια, ο Κώστας Σαμαράς, πρόεδρος του Σωματείου Έδρας των Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων, τόνισε μεταξύ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ, ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ, ΑΝΕΡΓΟΙ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΦΟΡΕΩΝ, ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΨΥΧΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ.

 ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΟ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ.

 Ο Κύριος Χατζηδάκης και η Κυβέρνηση φέρνοντας κατά παραγγελία το αντεργατικό νομοσχέδιο προς ψήφιση παίζουν το τελευταίο χαρτί υποτέλειας και δουλοπρέπειας στα μεγάλα συμφέροντα. Παίζουν τα ρέστα τους. Έχουν αποστολή να εκτελέσουν Το πιο βρώμικο και ειδεχθές έργο. Την διάλυση του εργατικού κινήματος και την καταστροφή του εργατικού κόσμου μέσω της σκλαβοποίησης της εργασίας και της ποινικοποίησης του συνδικαλισμού. 

Μια πολιτική καταστροφική πού μετά την πλήρη ισοπέδωση του παραγωγικού ιστού της χώρας έρχεται με αυτό το αντεργατικό νομοσχέδιο να δώσει την χαριστική βολή στην εργατική τάξη.

Μια αλαζονική και ξεδιάντροπη πολιτική χωρίς κοινωνικό πρόσωπο και αξίες. Με μόνο οδηγό το κέρδος για τους λίγους και εκλεκτούς και την ολική καταστροφή για  τον Λαό.

Είδαμε τι έγινε στην ΔΕΗ.

Μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που θα μπορούσαν να αναβαθμιστούν περιβαλλοντικά και να αξιοποιούν τον εγχώριο λιγνίτη για πολλά ακόμη χρόνια, βιάστηκαν να τις απαξιώσουν και να τις κλείσουν προς όφελος επιχειρηματικών συμφερόντων.

Δεν του καίγεται καρφάκι ούτε για τις χαμένες θέσεις εργασίας, ούτε για τον μαρασμό ολόκληρων τοπικών κοινωνιών όπως η Πτολεμαΐδα και η Μεγαλόπολη. Δεν τους νοιάζει όμως ούτε για το κόστος της ενέργειας που θα εκτιναχθεί στα ύψη λόγω αθρόων εισαγωγών ρεύματος όταν το σύστημα ηλεκτροδότησης θα χτυπάει κόκκινο λόγω αιχμής.

Βλέπουμε την απαξίωση που επιτελείται εδώ και πολλά χρόνια στο Ινστιτούτο Γεωλογικών ερευνών με την σκόπιμη υποστελέχωση του καθώς και την μεθοδευμένη εργολαβοποίηση των έργων. Στόχος τους είναι ο ισχυρός ανεξάρτητος φορέας του ΙΓΜΕ από θεματοφύλακας και εγγυητής σημαντικότατων πληροφοριών και έργων στρατηγικής σημασίας να μετατραπεί σε τμήμα εντελώς διαδικαστικού χαρακτήρα  με διορισμένο πολιτικό προϊστάμενο και αμφίβολη λειτουργία.

Βλέπουμε την γενική απαξίωση των θεσμοθετημένων οργάνων  των  συλλογικών διαπραγματεύσεων και μεσολάβησης όπως ο ΟΜΕΔ αλλά και των ελεγκτικών μηχανισμών όπως η επιθεώρηση εργασίας που αδυνατεί να λειτουργήσει λόγω υποστελέχωσης αλλά και πολλές φορές λόγω ευθείας θεσμικής παρέμβασης.  

Βλέπουμε και βιώνουμε με τον πιο άγριο τρόπο τι γίνεται στην ΛΑΡΚΟ. Στο ίδιο έργο, οι κυβερνώντες πρωταγωνιστές της κακοπαιγμένης ταινίας και οι κομπάρσοι εμείς που θα μας ρίξουν το ξεροκόμματο και θα μας πετάξουν στον δρόμο.

 Οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ μετά από 17 μήνες ανασφάλειας, ομηρίας και οικονομικής ασφυξίας αντιμετωπίζονται με τρόπο αδιάλλακτο και αλαζονικό από την σημερινή κυβέρνηση.

 Μια Κυβέρνηση που ως εργοδότης δείχνει στην ΛΑΡΚΟ το χειρότερο καπιταλιστικό πρόσωπο κλείνοντας το μάτι και δίνοντας το σύνθημα στον ΣΕΒ και στο Κεφάλαιο για το τελειωτικό χτύπημα στον εργατικό κόσμο.

 Μας κουνάνε το δάχτυλο ως δικαστές άνθρωποι που δεν έχουν δουλέψει ποτέ, δεν έχουν σηκώσει μανίκια, δεν έχουν ιδρώσει, δεν έχουν ματώσει….

 Ανήκουν σε κόμματα χρεωκοπημένα τόσο σε οικονομικό επίπεδο όσο και σε αξιακό. Η ΝΔ στο τέλος του 2020 χρωστούσε 350 εκατομμύρια περίπου. Ποια περιουσία άραγε υποθήκευσε για να μπορεί να χρωστάει τόσα χρήματα; Πως μπορεί ακόμη και δανείζεται ενώ το χρέος της συνεχώς αυξάνεται; Πως μπορεί και φεσώνει ακόμη τις Τράπεζες περίπου 100.000 Ευρώ ημερησίως ενώ ολόκληρες βιομηχανίες με περιουσία, παραγωγική δραστηριότητα, έσοδα και χιλιάδες εργαζόμενους δεν μπορούν να δανειστούν ούτε 1 ευρώ;

Εδώ μιλάμε για τεράστιο σκάνδαλο και η δυσωδία του είναι τόσο δυνατή που ξεχειλίζει και ξεσκεπάζει την διαπλοκή Κυβέρνησης, Τραπεζικού συστήματος και Δικαιοσύνης. 

Μιλάνε και διατυμπανίζουν παντού για τα χρέη της ΛΑΡΚΟ που οι ίδιοι δημιούργησαν όλα αυτά τα χρόνια που κυβερνούσαν. Όμως η ΛΑΡΚΟ έχει τεράστια περιουσία που ακόμη κι αυτή την έκλεψαν με νομικά τερτίπια και αδιαφανείς διαδικασίες προκειμένου να την ξεπουλήσουν  σε ξένα κεφάλαια.

Η ΛΑΡΚΟ ΠΑΡΑΓΕΙ πλούτο φέρνοντας συνάλλαγμα εκατομμυρίων Ευρώ στην Χώρα. Κατέχει και επεξεργάζεται πλούσια μεταλλεύματα Νικελίου και Κοβαλτίου, στρατηγικής σημασίας και παγκόσμια χαρακτηρισμένα ως τα μεταλλεύματα του μέλλοντος. Οι δυνατότητες και η προοπτική ανάπτυξης τεράστιες. Όλα αυτά τα ξέρουν και τα γνωρίζουν. Για αυτό έχουν στοχοποιήσει την ΛΑΡΚΟ. Ώστε να αμαυρώσουν την εικόνα της στην κοινή γνώμη και να δράσουν  ανενόχλητοι στο έργο ξεπουλήματος και διάλυσης.

Υπάρχουν ξένα συμφέροντα που θέλουν να καρπωθούν τον Εθνικό μας πλούτο και η Κυβέρνηση δυστυχώς είναι ο ενορχηστρωτής στο έγκλημα.

 Όμως οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ στέλνουμε ένα μήνυμα. Οι ζωές 1200 οικογενειών είναι στον αέρα αλλά δεν έχουμε πει ακόμη την τελευταία μας λέξη. Τόσο καιρό μας μετράνε και τους μετράμε. Θα μας βρουν μπροστά τους.

Σύσσωμοι και αποφασισμένοι μαζί με όλους τους εργαζόμενους της Χώρας θα δώσουμε την μάχη ενάντια σε αυτούς που καταστρέφουν τις ζωές μας και την Ελλάδα. Θα δώσουμε την μάχη να μην περάσει αυτό το αντεργατικό έκτρωμα. Θα παλέψουμε για να κρατηθούμε στην ζωή.

Μαζί με χιλιάδες εργαζόμενους στη Χώρα σηκώνουμε το ανάστημά μας και λέμε ΟΧΙ Σε αυτούς που κυβερνούν τον τόπο.

 ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΟΚΤΑΩΡΟΥ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΜΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ

ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΡΥΚΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΜΑΡΑΣΜΟ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΡΚΟ.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ.

Πηγή 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου