08 Ιουνίου 2021

Άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων στην ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ AE

 


Αρ. πρωτ:      261                                                                                                           Αθήνα, 8 Ιουνίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων

στην ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣAE

 

Η ΟΜΕ ΟΜΟΦΩΝΑ εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη της στους απολυμένους συναδέλφους στην Χαλκιδική.

Εν μια νυκτί, πετάχτηκαν στον δρόμο περίπου 40 εργαζόμενοι της εταιρείας ΤΕΧΝΟΧΗΜΙΚΗΣ οι οποίοι εργαζόντουσαν στο μεταλλείο Μαύρων Πετρών της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΑΕ.

Τα «προνόμια» που έδωσε η κυβέρνηση στην εταιρεία που εκμεταλευεται κα καρπόνεται τον ΟΡΥΚΤΟ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟ, ανα πάσα στιγμή συνάπτει η σταματά συνεργασίες με ργολαβικές εταιρείες παντός τύπου, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να πληρώνου με βαρύ τίμημα τις απολύσεις και την ανεργία.

Ειδικά τη στιγμή που διαφημίζεται σε όλη την Ελλάδα η νέα «χρυσή» επενδυτική συμφωνία η οποία τάχα θα διασφάλιζε τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας αλλά και θα δημιουργούσε τουλάχιστον 1600 νέες «καλοπληρωμένες» θέσεις εργασίας.

Η σημερινή αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις με τα νομοσχέδια τους έχουν απελευθερώσει τελείως τις απολύσεις με αποτέλεσμα να έχουν ανάψει το «πράσινο φώς» στην εργοδοσία να ξεσαλώνει εις βάρος των εργαζόμενων. Ακόμα περισσότερο ξεσάλωμα αναμένεται αν ψηφιστεί το νομοσχέδιο-έκτρωμα για τα εργασιακά.

Απαιτούμε Τώρα όλοι οι απολυμένοι συνάδελφοι να απορροφηθούν στο έργο με ευθύνη της εκμεταλλεύτριας εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣAE η οποία να διασφαλίσει ότι δεν θα χάσουν τίποτα και από τα δικαιώματά τους.

Να δοθεί άμεσα επίδομα ανεργίας σε όλους τους απολυμένους για όσο χρονικό διάστημα είναι εκτός έργου, με ευθύνη της κυβέρνησης.

Να υπογραφτεί Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ΟΜΕ-ΣΜΕ για να μπει τάξη στην εργασιακή ζούγκλα, καθώς και επί τόπου Επιχειρησιακές Συμβάσεις με τα Σωματεία με κατοχυρωμένα δικαιώματα, η οποία να είναι υποχρεωτική για όλους τους εργολάβους.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΣΣΩΜΟ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ.

ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ!

                                    Το Δ.Σ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου