08 Απριλίου 2021

ΟΜΕ Προς: EDILMAC: Αμεση επαναφορά των Συνδικαλιστών στην εργασία τους

 


Αρ. πρωτ: 240                                                                                                                Αθήνα, 8 Απριλίου 2021



                                         Προς: EDILMAC

                                         Υπουργό Εργασίας κ. Χατζηδάκη Κων/νο.

                                         Κοινοποίηση:

Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μεταλλείων και Λατομείων Βορείου Ελλάδας

Επιθεώρηση Βορείου Ελλάδος - Τμήμα Μεταλλείων (Ε.Μ.Β.Ε.)

 

Θέμα: Αμεση επαναφορά των Συνδικαλιστών στην εργασία τους

 

Κύριοι,

Χθες το το πρωί (7/4/2021) η ΟΜΕ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Δ/ντα Σύμβουλο της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ κ. Χρήστο Μπαλάσκα, ο οποίος μας διαβεβαίωσε ότι, το θέμα της υποτιθέμενης «φασαρίας» κατά την διάρκεια τετράωρης αγωνιστικής κινητοποίησης στις 24/03/2021 του Συνδικάτου ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΛΑΤΟΜΕΙΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ θεωρείται λήξαν και τόνισε ότι οι Συνδικαλιστές δεν ευθύνονται για το συμβάν και θα επιστρέψουν στην εργασία τους κανονικά ακόμα και από σήμερα 07/04/2021.

Την ίδια μέρα η ΟΜΕ επικοινώνησε αργά το απόγευμα με τον εκπρώσοπο της ELDIMAC κ. Τσαφά και του μετέφερε την απόφαση της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, γεγονός που αγνοούσε μέχρι εκείνη την στιγμή.

Η ΟΜΕ απαίτησε οι εργαζόμενοι Συνδικαλιστές να επανέλθουν στην εργασία τους, από σήμερα.

Ο Πρόεδρος του Συνδικάτου που τα εργασιακά του καθήκοντα άπτονται και με τα θέματα υγιεινής και ασφάλειας του Μεταλλείου (εκτελεί τα καθήκοντα του Τεχνικού Ασφαλείας), πήγε το πρωί 08/04/2021 στην δουλειά και όλως περιέργως, ενώ η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ του επέτρεψε την είσοδο, η εταιρεία σας η ELDIMAC, συνεχίζει να μην του επιτρέπει, με το πρόσχημα ότι ακόμη οι έρευνες για το περιστατικό συνεχίζονται μετά από 15 μέρες…!

Κύριοι δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κοροϊδία και πρέπει να επιτρέψετε στο εργαζόμενο Πρόεδρο του Σωματείου κ. Τζανετή Νικόλαο και στον εργαζόμενο Γεν. Γραμματέα του Σωματείου κ. Ζαρούλα Αναστάσιο να επανέλθουν στα καθήκοντα τους. Η όλη αυτή παράταση δεν ευνοεί κανέναν.

Το Συνδικάτο ορθά σήμερα κατήγγειλε το γεγονός ενώπιον της Επιθεώρησης Βορείου Ελλάδος - Τμήμα Μεταλλείων (Ε.Μ.Β.Ε.).

 

Είναι απαίτηση πλέον μετά τις κινητοποιήσεις και την στήριξη άνω των 53 Συνδικαλιστικών οργανώσεων να λήξει αυτή η κοροϊδία και να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι Συνδικαλιστές στα καθήκοντα τους.

 

Καλούμε τον ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ να Παρέμβει άμεσα για την επίλυση του ζητήματος.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας:  6945355314 Μπάτης Δημήτριος ,Αντιπρόεδρος Δ.Σ ΟΜΕ.



Επισυνάπτεται η Καταγγελία του Σωματείου στην Επιθεώρηση Εργασίας:

Ενώπιον της Επιθεώρησης Βορείου Ελλάδος - Τμήμα Μεταλλείων (Ε.Μ.Β.Ε.)

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

1)Του επαγγελματικού Σωματείου με την επωνυμία «ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΛΑΤΟΜΕΙΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ», που εδρεύει στην Θεσσαλονίκη, και εκπροσωπείται νόμιμα.

Θεσσαλονίκη, 08Απριλίου 2021

 

Είμαστε κλαδικό Σωματείο που καλύπτει όλους τους εργαζομένους που απασχολούνται στα Μεταλλεία και Λατομεία της Βορείου Ελλάδος. Στην εταιρεία EDILMACLIMITED, υποκατάστημα Ελλάδος, έως σήμερα δεν υφίσταται κανένα επιχειρησιακό σωματείο, ενώ οι εργαζόμενοί της, στην πλειοψηφία τους αποτελούν μέλη μας, τους οποίους και εκπροσωπούμε με αυτήν την αναφορά.

Θα θέλαμε να σας αναφέρουμε τα παρακάτω ζητήματα που λαμβάνουν χώρα στην εταιρεία EDILMACLIMITED υποκατάστημα Ελλάδος η οποία δραστηριοποιείται στα μεταλλεία της Ολυμπιάδας Χαλκιδικής.

Απο τις 26/03/2021 η εταιρεία Edilmac και η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός δεν επιτρέπουν στον κ. Τζανετή Νικόλαο και στον κ. Ζαρούλα Αναστάσιο να εργαστούν μέχρι να διερευνήσουν το περιστατικό, χωρίς να μας έχουν προσδιορίσει το χρονικό διάστημα αυτής της διαδικασίας.Από τότε 26/03/2021 απέχουμε από την εργασία μας χωρίς δικία μας υπαιτιότητα. Σήμερα 08/04/2021 οι κάρτες εισόδου μας είχαν πρόσβαση στο εργοτάξιο όπως μας ενημέρωσε η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός (η οποία και ολοκλήρωσε τη διερεύνηση του περιστατικού και επέτρεψε την προσβασή μας στο χώρο εργασίας) αλλά η εταιρεία Edilmac εξακολουθεί να μην μας επιτρέπει να εργαστούμε. Επίσης όλες αυτές τις ημέρες το εργοτάξιο παραμένει χωρίς Τεχνικό Ασφαλείας  (τα καθήκοντα αυτά εκτελεί ο κ. Τζανετής Νικόλαος) στον οποίο η εταιρεία Edilmac δεν επιτρέπει την εργασία άρα και δεν δύναται να εκτελέσει τα καθήκοντά του.

Όλα αυτά τα έχουμε αναφέρει από την πρώτη στιγμή στην επιθεώρηση εργασίας Πολυγύρου Χαλκιδικήςκαι μέσω της εργατικής διαφοράς με αριθμό πρωτοκόλλου ΕΙΣ-111449-2021/19100/30-03-2021.

Επισυνάπτονται τα εξής αρχεία: “εργατική διαφορά_διώξεις απολύσεων”, “email 1”, “email 2”, “Ε.Χ.1”, “Ε.Χ.2”, “Edilmac1”, “ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΕΡΙΠΟΛΙΑΣ”

 

Με τιμή

Για το Σωματείο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου