30 Απριλίου 2021

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ 6 ΜΑΗ

 

Το Δ.Σ. του Σωματείου μας συνεδρίασε στις 28/04/2021 και αποφάσισε ενόψει της εργατικής πρωτομαγιάς:

·        Στάση εργασίας 1 ώρας την Πέμπτη 6η Μάηστη 2η βάρδια απο τις 14:00 μέχρι τις 15:00 και Γενική Συνέλευση όλων των εργαζόμενων στις 14:00 (με θέμα για το νομοσχέδιο για τα εργασιακά)στην πλατεία στο χωριό της Ολυμπιάδας Χαλκιδικής. Για να τιμήσουμε την εργατική πρωτομαγιά και τους αγώνες των εργαζόμενων, να δώσουμε μία πρώτη απάντηση καταδίκης του νομοσχεδίου εκτρώματος που ετοιμάζεται να φέρει για ψήφιση η κυβέρνηση μέσα στο Μάη, και να ενημερώσουμε τους συναδέλφους μας. Νομοσχέδιο που ανατρέπει εργατικές κατακτήσεις αιώνων όπως τις γνωρίσαμε μέχρι σήμερα, την κατάργηση του 8ώρουθεσμοθετόνταςαπλήρωτο 10ώροόποτε και για όσο χρονικό διάστημα θέλει ο εργοδότης, θεσμοθέτηση των απλήρωτων υπερωριών, φακέλωμα των μελών των Σωματείωνπαρεμποδίζοντας έτσι ακόμα περισσότερο την οργάνωση των εργαζόμενων στα Σωματεία τους, ορισμός κατ’ ελάχιστο του 40% των εργαζόμενων ως «προσωπικό ασφαλείας» σε περίπτωση απεργίας στοχεύοντας να αποδυναμώσουν το πιό σημαντικό όπλο που έχει ο εργαζόμενος μετατρέποντας το σε συμβολική πράξη, βαριές αποζημιώσεις από τους απεργούς στον εργοδότη σε περίπτωση που μια απεργία κριθεί παράνομη ή καταχρηστική.Με το νομοσχέδιο αυτό θέλουν να μας κάνουν σύγχρονους «σκλάβους». Δε θα το επιτρέψουμε!

·        Κατάθεση στεφάνου το Μεγάλο Σάββατο 1η Μάη στο Μνημείο του Καπνεργάτη (συμβολή οδών Εγνατίας και Βενιζέλου) για να αποτίσουμε φόρο τιμής στους νεκρούς εργάτες, που έπεσαν στους αγώνες για το 8ωρο, για τα εργατικά μας δικαιώματα και κατακτήσεις. Η εκκίνηση θα γίνει  έξω από το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης στις 10:30 π.μ.

·        Το Δ.Σ. του Σωματείου σας ευχετε καλές γιορτές σε όλους σας καιστις οικογένειες σας. ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

 

Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο – έκτρωμα για τα εργασιακά!

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!

Τιμούμε τους νεκρούς και τους αγώνες της εργατικής τάξης!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου