29 Μαρτίου 2021

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΔΡΑΜΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ EDILMAC

                 


   ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΔΡΑΜΑΣ

sidyped@gmail.com , τηλ.επικ: 6938831789, 6944187782

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Ν. Δράμας καταδικάζει την προσπάθεια της εταιρείας "Edilmac", με τις πλάτες της Ελληνικός Χρυσός, να χτυπήσει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μεταλλείων και Λατομείων Βορείου Ελλάδας και τη δράση του στο μεταλλείο της Ολυμπιάδας Χαλκιδικής.

Το Συνδικάτο το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε κινητοποιήσεις για άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων, μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου, αυξήσεις στους μισθούς για τους χαμηλόμισθους, καμία απόλυση, τήρηση όλων των κανόνων αερισμού στο υπόγειο μεταλλείο, των κανόνων ασφαλείας και των γεωτεχνικών μοντέλων για την υποστήριξη της στοάς, συνολικά μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια της εργασίας.

Με γελοίες προφάσεις, απείλησαν την Παρασκευή 26 Μάρτη με απόλυση τον πρόεδρο του Συνδικάτου και μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδας και τον Γραμματέα του Συνδικάτου, για "απαράδεκτη συμπεριφορά".

Η κλιμάκωση της επίθεσης της εργοδοσίας, έρχεται ως συνέχεια των απειλών σε εργαζόμενους για τη συμμετοχή τους σε δράσεις, της κήρυξης ως παράνομων των δίκαιων αιτημάτων τους και της απόλυσης (μη ανανέωσης συμβάσεων) 2 εργαζομένων που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις του Συνδικάτου τους.

Η ενέργεια αυτή αποτελεί επίθεση απέναντι σε όλα τα σωματεία και την εργατική τάξη, είναι επίθεση στην πάλη των εργατών για το δίκιο τους.

Είμαστε μαζί με τους εργαζόμενους αγωνιστές στα μεταλλεία! Η ενότητα της εργατικής τάξης μας οχυρώνει απέναντι στην εργοδοσία, το κράτος και τους νόμους που προστατεύουν την κερδοφορία τους, κόντρα στις δικές μας ανάγκες!

Φωνάζουμε μαζί: ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ

Δράμα 29/3/2021

Το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου