29 Μαρτίου 2021

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ καταγγέλλει την εταιρία EDILMAC

 


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ

ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Βασ. Σοφίας 34 Πτολεμαΐδα τηλ: 2463506507

6987914477 - 6947423722

 

           

Συνάδελφοι-ισσες,

Tο ΣΕΕΕΝ καταγγέλλει την εταιρία EDILMAC,που δραστηριοποιείται στα ορυχεία χρυσού στη Χαλκιδική, για την απόλυση του προέδρου και του γενικού γραμματέα του «ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΛΑΤΟΜΕΙΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ» (Σ.Ε.Λ.Μ.Α).

Συγκεκριμένα, η εταιρία EDILMACπροχώρησε στην απόλυση των εργαζομένων συνδικαλιστών κατόπιν απαίτησης της «Ελληνικός Χρυσός», κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης έξω από τα γραφεία της «Ελληνικός Χρυσός» στο Στρατόνι της Χαλκιδικής, με αφορμή τη στάση εργασίας που πραγματοποίησε το Συνδικάτο για τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων του κλάδου. Πρόκειται για μια συντονισμένη προσπάθεια μεταξύ των δύο πολυεθνικών εταιριών Ελληνικός Χρυσός-EDILMAC να απολύσουν τους πρωτοπόρους συναδέλφους μας. Ενοχλούν τους καπιταλιστές, οι αγωνιστικές φωνές και οι κινητοποιήσεις, απέναντι στα κάτεργα που διαμορφώνουν με απαράδεκτες συνθήκες εργασίας στα μεταλλεία στην Χαλκιδική.

Το ΣΕΕΕΝ απαιτεί από τις συγκεκριμένες πολυεθνικές να πάρουν πίσω τις απολύσεις των συναδέλφων μας και δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να αφήσουμε να μετατραπούν οι χώροι δουλειάς σε νεκροταφείο των δικαιωμάτων μας. Στεκόμαστε στο πλευρό σας και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην απεργιακή απάντηση που οργανώνουν όλα τα σωματεία των μεταλλείων της Χαλκιδικής στις 30 Μαρτίου!

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

            ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ,ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ

ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ.

ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ.

ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟΣ.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

29.3.2021

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου