07 Σεπτεμβρίου 2024

ΝΕΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΟΚΤΗΤΩΝ

 


Αρ. πρωτ:   200                                                                                           Αθήνα, 7 Σεπτεμβρίου 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΝΕΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΟΚΤΗΤΩΝ

 

Άλλο ένα εργατικό ατύχημα, όπως ανακοίνωσε χθες το Ε.Κ. ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ με ΔΤ 70/6-9-2024 και επιβεβαιώθηκε από την ΟΜΕ, ήρθε να προστεθεί  στον πολύπαθο κλάδο μας, αυτή τη φορά στην στοά που εκμεταλλεύεται η εταιρεία Ευρωπαϊκοί Βωξίτες, όταν εργαζόμενος σε εργολαβία μεταφοράς βωξίτη, τραυματίστηκε σοβαρά από έκρηξη ελαστικού φορτηγού και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Άμφισσας.

Ευχόμαστε καλή και γρήγορη ανάρρωση στο συνάδελφο και είμαστε στο πλευρό του!

Απαιτούμε από την ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ, να κάνει άμεσα τις σχετικές διαδικασίες προκειμένου να καταγραφεί το ατύχημα και να επιβάλει την εφαρμογή μέτρων ασφάλειας για την προστασία της ζωής των εργαζόμενων.

Η Ομοσπονδία μας έχει κάνει επανειλημμένα παρεμβάσεις στο Υπουργείο Εργασίας και στο Υπουργείο Ενέργειας που έχει την κύρια αρμοδιότητα, αλλά μέχρι τώρα κανένα μέτρο δεν λήφθηκε από τα αιτήματά μας, τα οποία για μια ακόμη φορά τα επαναλαμβάνουμε και απαιτούμε άμεσα:

·         Να ληφθούν μέτρα Υγείας & Ασφάλειας στους χώρους εργασίας με έμφαση στην πρόληψη και στην εξάλειψη των επαγγελματικών κινδύνων και ασθενειών.

·         Δημιουργία παραρτήματος της Επιθεώρησης Μεταλλείων σε κάθε Νομό που πραγματοποιείται μεταλλευτική και λατομική δραστηριότητα (Χαλκιδική, Φωκίδα, Φθιώτιδα, Δράμα, Καβάλα, κλπ).

·         Να ενισχυθούν και να στελεχωθούν τα τμήματα Επιθεώρησης Μεταλλείων με το απαραίτητο προσωπικό, εξοπλισμό και υλικοτεχνική υποδομή.

·         Τακτικοί, ουσιαστικοί και αιφνιδιαστικοί έλεγχοι από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς για την τήρηση και εφαρμογή όλων των μέτρων Υγείας & Ασφάλειας, που να εστιάζουν στην εργοδοτική ευθύνη με έμφαση στην πρόληψη και την εξάλειψη των επαγγελματικών κινδύνων και ασθενειών.

 

Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ  ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΜΕ ΘΥΜΑΤΑ ΣΑΚΑΤΕΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΜΕΝΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.

 

 

Το Δ.Σ. της ΟΜΕ

 

Επισυνάπτεται το Δ.Τ. του Ε.Κ. ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ με ΑΠ 70/6-9-2024

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ

ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ(ΓΣΕΕ)

ΑΡΙΘ.ΚΑΤΑΧ. ΕΙΣ ΒΙΒΛ.ΠΡΩΤΟΔ.ΠΑΡ/ΔΟΣ 228/50

ΕΔΡΑ: ΑΜΦΙΣΣΑ – 33100 – ΚΟΤΤΟΡΟΥ 23

ΤΗΛ: 22650 23048 , 697 9569692  EMAIL: ekfokidas@yahoo.gr

 

 

Δελτιο Τύπου

Εργατικό ατύχημα συνέβη χθες σε στοά που εκμεταλλεύεται η εταιρεία Ευρωπαϊκοί Βωξίτες, όταν εργαζόμενος σε εργολαβία μεταφοράς βωξίτη, τραυματίστηκε σοβαρά από έκρηξη ελαστικού φορτηγού και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Άμφισσας.

Ευχόμαστε καλή και γρήγορη ανάρρωση στο συνάδελφο και είμαστε στο πλευρό του σε οτιδήποτε χρειαστεί.

Είναι μονόδρομος σήμερα, που οι χώροι δουλειάς έχουν μετατραπεί σε «Τέμπη» δημιουργώντας μια σκληρή πραγματικότητα για τους εργαζόμενους, η ανάδειξη των ζητημάτων Υγιεινής και Ασφάλειας και πάνω απ’ όλα η πάλη για την τήρησή τους μέσα από τα Σωματεία και όσες δυνάμεις διαθέτουμε, γιατί δε θα δεχτούμε να γίνουν κανονικότητα οι όροι σφαγείου που διαμορφώνονται, για να γλυτώνουν τα κόστη τήρησης των μέτρων οι εργοδότες και να φουσκώνουν τα κέρδη τους. Οι ζωές μας μετράνε.

 

Η Δοίκηση

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου