03 Σεπτεμβρίου 2024

Η ΟΜΕ ΣΥΜΠΑΡΙΣΤΑΤΑΙ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΕΚΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΞΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΕΔΡΑΖΟΝΤΑΙ

 


Α.Π.:  197                                                                                                                     Αθήνα  3 Σεπτέμβρη 2024



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η ΟΜΕ ΣΥΜΠΑΡΙΣΤΑΤΑΙ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΕΚΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ  ΕΞΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΕΔΡΑΖΟΝΤΑΙ

Η κυβέρνηση σε συνέχεια της συνεχούς προσπάθειας όλων των κυβερνήσεων να περιορίσουν τα συνδικάτα, την συνδικαλιστική δράση τους και την λειτουργεία τους, προσπαθούν να διώξουν το ΕΚΑ από το ιστορικό κτήριο της Μάρνης, πετώντας επι της ουσίας πάνω από 60  πρωτοβάθμια Συνδικάτα που στεγάζονται στο κτήριο.

Χτύπημα στο Εργατικό Κίνημα, που έρχεται παράλληλα με το τσάκισμα των μισθών και του εισοδήματος των εργαζόμενων και των ανέργων, αλλά και των εργασιακών δικαιωμάτων και διαχρονικών κατακτήσεων του εργατικού κινήματος.

Η ΟΜΕ στο παρελθόν χρησιμοποίησε χώρους του ΕΚΑ, για συνεντεύξεις τύπου, συνεδριάσεις γενικών συμβουλίων, συνέδρια κλπ.

Δεν είναι τυχαία η άρνηση της κυβέρνησης να παραχωρήσει κτίρια που έχουν φτιαχτεί από τις ασφαλιστικές μας εισφορές των εργαζομένων, τα οποία είναι κενά και θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν  την στέγαση του ΕΚΑ και των συνδικάτων.

Καλούμε όλο το Εργατικό Κίνημα, να συμπαρασταθεί στον αγώνα των Σωματείων του ΕΚΑ, για να λυθεί το πρόβλημα της στέγασής του μεγαλύτερου και ιστορικότερου ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ της Χώρας.  

ΝΑ ΣΤΕΓΑΣΤΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΕ ΚΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ  ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ  σήμερα στις 4 το απόγευμα, στο Υπ. Εργασίας

 

                                                                            ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΟΜΕ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου