17 Ιουλίου 2024

ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: Η ΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ!

 


Συνάδελφοι, ο ενωμένος και αποφασιστικός αγώνας μας έχει αποτέλεσμα !

Η ΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ !

Μετά από 2 μήνες σκληρών απεργιακών μαχών, αποφασιστικότητας και συσπείρωσης στα σωματεία μας, η αδιαλλαξία της διοίκησης έσπασε. ΄Εχουμε στα χέρια μας μια νέα βελτιωμένη πρόταση για την επιχειρησιακή ΣΣΕ.
Οι απεργιακές κινητοποιήσεις του Ιούνη έστειλαν αποφασιστικό και καθαρό μήνυμα. Ότι δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε στο τσάκισμα της ψυχικής και σωματικής μας υγείας. Ότι θέλουμε ουσιαστικές αυξήσεις, για να μπορούμε να ζούμε τις οικογένειές μας στον τόπο μας .
Οι εικόνες από τις άδειες γαλαρίες στα υπόγεια, από τους ακίνητους μύλους στο πλυντήριο και από τον νεκρό ταινιόδρομο στο λιμάνι του Στρατωνίου, έδειξαν ποιοι πραγματικά δουλεύουν τα μεταλλεία. Απέδειξαν γιατί τα αιτήματά μας είναι δίκαια και αναγκαία.
Την 1η Ιούλη αναστείλαμε τις απεργίες, με μόνο στόχο να καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να ακούσουμε την «καλή» πρόταση που είχαν να μας κάνουν. Και αντί αυτού, αντιμετωπίσαμε μια κακή για τα δικά μας συμφέροντα πρόταση.
Όμως, και αυτό το διαπραγματευτικό παιχνίδι της διοίκησης έσπασε, κάτω από το βάρος της προετοιμασίας έναρξης ενός νέου γύρου κινητοποιήσεων. Ο φόβος τους να νεκρώσει ξανά το μεταλλείο, που θα είχε ως αποτέλεσμα προσωρινά να μην βγάζουν υπερκέρδη από την εργασία μας , τους οδήγησε σε νέα πρόταση.
Καταρχήν στην νέα πρόταση η εξασφάλιση της 8ωρης βάρδιας και των 11 ημερών υποχρεωτικής αργίας είναι δεδομένη και επίσης περιλαμβάνει αυξήσεις στο βασικό μισθό που ξεπερνούν σωρευτικά τις αυξήσεις που δόθηκαν τα τελευταία 11 χρόνια.
Τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων μας, συνεδρίασαν σήμερα και ενέκριναν κατ’ αρχήν την πρόταση.
Τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν νέες συναντήσεις με την εταιρία για να συζητηθούν επιμέρους θέματα, που μπορούν να αυξήσουν κι άλλο το μισθό μας, όπως η διαμόρφωση των νέων συντελεστών βαρύτητας των ειδικοτήτων, η παροχή επιδομάτων που έχουμε ζητήσει κλπ.
Αφού ολοκληρωθούν οι συναντήσεις ,πιστεύουμε, μέχρι τέλους του μήνα, θα διεξαχθεί ενιαία Γενική Συνέλευση, στην οποία θα συζητήσουμε αναλυτικά την οριστική πρόταση και θα αποφασίσουμε συλλογικά για την αποδοχή ή απόρριψή της.

ΞΕΡΑΜΕ ΝΑ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ, ΜΑΘΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΝΙΚΑΜΕ
ΕΚ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ
Δείτε λιγότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου