29 Ιουλίου 2024

ΣΕΕΝΠ: Μισθολογική εξισορρόπηση εργολαβικών εργαζόμενων στη ΔΕΗ Α.Ε

 


                                                                                                                                Μεγαλόπολη 29-7-2024

                                                        ΥΠΟΜΝΗΜΑ

        Θέμα: Μισθολογική εξισορρόπηση εργολαβικών εργαζόμενων στη ΔΕΗ Α.Ε

Κοινοποίηση:

·         Διεύθυνση Κλάδου ΑΗΣ Μεγαλόπολης 5

·         Διεύθυνση ΑΗΣ Μεγαλόπολης 4

·         Διεύθυνση Λιγνιτικού Κέντρου Μεγαλόπολης

·         Γενική Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού & Οργάνωσης ΔΕΗ Α.Ε

·         ΜΜΕ

 

Η νέα ΕΣΣΕ Προσωπικού ΔΕΗ Α.Ε  συμπεριλαμβάνει και τους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου με 8αμηνα δίνοντάς τους σημαντικές αυξήσεις στους μισθούς. Παρατηρείται η κατάφωρη αδικία, συνάδελφοι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες κι εργάζονται ως εργολαβικοί εργαζόμενοι να αμείβονται με εξαιρετικά χαμηλούς μισθούς - πολύ χαμηλότερους από εκείνους που προβλέπει η νέα ΕΣΣΕ για τους συμβασιούχους με 8αμηνα- καθώς η νέα ΕΣΣΕ δεν συμπεριλαμβάνει εργολαβικούς εργαζόμενους.

Θεωρούμε άδικο συνάδελφοι που εργάζονται μαζί στον ίδιο χώρο, με την ίδια ειδικότητα, ασκώντας τα ίδια καθήκοντα και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της επιχείρησης  να έχουν τέτοια τεράστια μισθολογική απόκλιση. Αποτελεί κοροϊδία ένας  συνάδελφος που εργάζεται με 8αμηνο να παίρνει τις απολαβές τις νέας ΕΣΣΕ και μόλις τελειώσει η σύμβασή του και προσληφθεί ως εργολαβικός για το ίδιο πόστο να πέφτει και πάλι σε μισθό πείνας.

Το Σωματείο μας πάντα διεκδικεί Ενιαία Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που θα καλύπτει όλο το προσωπικό της ΔΕΗ ασχέτως εργασιακής σχέσης (μόνιμοι, 8αμηνα, εργολαβικοί, εργαζόμενοι με μπλοκάκι).

Καλούμε τις αρμόδιες Διευθύνσεις της ΔΕΗ να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να σταματήσει αυτή η κατάφωρη αδικία εις βάρος των εργολαβικών εργαζόμενων και να επέλθει μια εξισορρόπηση στους μισθούς συναδέλφων που εργάζονται στον ίδιο χώρο δουλειάς με την ίδια ειδικότητα, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου