07 Ιουνίου 2024

Με μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση την Παρασκευή 7/6/2024, στις Σκουριές της Χαλκιδικής, απάντησαν για ακόμη μια φορά οι εργαζόμενοι της «Ελληνικός Χρυσός» στην αδιαλλαξία της εργοδοσίας

 

Με μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση από το πρωί την Παρασκευή 7/6/2024 , στις Σκουριές της Χαλκιδικής, απαντούν για ακόμη μια φορά οι εργαζόμενοι της «Ελληνικός Χρυσός» στην αδιαλλαξία της εργοδοσίας, κόντρα στον εκφοβισμό και την τρομοκρατία.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι η «Ελληνικός Χρυσός» συνεχίζει την αδιάλλακτη στάση της, αποφεύγοντας να δεχθεί όχι μόνο την πρόταση των εργαζομένων αλλά και τη συνάντηση μαζί τους.
Ωστόσο, η εργοδοσία βρήκε τον τρόπο να ενημερώσει τους εργαζόμενους με "επιστολή" βασισμένη στους αντεργατικούς νόμους που έχουν νομοθετήσει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, για να τους πει πως οι εργαζόμενοι έχουν δικαίωμα στην απεργία, αλλά «δεν μπορούν να εμποδίσουν συναδέλφους τους που θέλουν να μπούνε σήμερα για δουλειά».....(!).

Διακριτή ήταν η παρουσία "ενισχυμένων" αστυνομικών δυνάμεων από νωρίς το πρωί στις πύλες του μεταλλείου στις Σκουριές.
Με αποφασιστικότητα οι εργαζόμενοι με την παρουσία των βουλευτών του ΚΚΕ Γιάννη Δελή και Λεωνίδα Στολτίδη, που βρέθηκαν στην απεργιακή συγκέντρωση στηρίζοντας έμπρακτα τον δίκαιο αγώνα των μεταλλωρύχων, πραγματοποίησαν παρέμβαση στον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων, ζητώντας την αποχώρησή τους, καθώς η παρουσία τους συμβάλλει στο κλίμα τρομοκρατίας που θέλει να διαμορφώσει η εργοδοσία στους εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι ανακοίνωσαν την συνέχιση του αγώνα τους για να μην περάσει το 12ωρο και η κατάργηση των αργιών, διεκδικώντας ταυτόχρονα την υπογραφή νέας ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις στον μισθό με βάση την πρόταση και τις ανάγκες των εργαζομένων.
Στο πλευρό των απεργών βρέθηκαν η Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων, καθώς και εκπρόσωποι εργατικών σωματείων άλλων κλάδων.
Στην απεργιακή συγκέντρωση χαιρέτησαν ο Δημήτρης Μπάτης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδας.

ο Παναγιώτης Αρβανιτίδης, Γραμματέας του Σωματείου efood Θεσσαλονίκης,

ο Χρήστος Σαχινίδης, Αντιπρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου κεντρικής Μακεδονίας
  

και ο Μάριος Καρεκλάς, πρόεδρος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας.


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου