28 Ιουνίου 2024

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΙ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΙ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 28/6/2024











 ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΙ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΙ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Δ. Κουτσούμπας: Η απεργία σας στέλνει μήνυμα αντίστασης και αγώνα - Είστε ήδη νικητές (ΦΩΤΟ)

Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν οι απεργοί μεταλλωρύχοι της Χαλκιδικής, που βρίσκονται στη 14η μέρα απεργίας τους, στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος παραβρέθηκε στην απεργιακή  συγκέντρωσή τους στις Σκουριές, αναγνωρίζοντας τη διαχρονικά συνεπή στάση του ΚΚΕ στους αγώνες για τις δίκαιες διεκδικήσεις τους.

Οι εργαζόμενοι στη Γενική τους Συνέλευση αποφάσισαν νέα 48ωρη απεργία για Σάββατο και Κυριακή.

«Είμαστε εδώ στη 14 ημέρα της ηρωικής απεργίας σας που έχει κάνει αίσθηση σε όλη την Ελλάδα και στέλνει μήνυμα αντίστασης, αγώνα, μήνυμα νίκης. Είστε ήδη νικητές», τόνισε ο Δ. Κουτσούμπας χαιρετίζοντας στην απεργιακή συγκέντρωση.

«Είστε συνεχιστές μιας μεγάλης πείρας αγώνων των πατεράδων και των παππούδων σας», σημείωσε και αναφέρθηκε στις μεγάλες πολύμηνες απεργίες του 1975 και του 1977. «Είστε ήδη νικητές γιατί καταφέρατε και τσαλακώσατε αυτόν τον αντεργατικό νόμο για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας», υπογράμμισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. 

Τόνισε ότι εδώ και τώρα πρέπει να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, υπογραμμίζοντας πως «θα είμαστε δίπλα σας όπου μας χρειαστείτε».

Τον Δ. Κουτσούμπα καλωσόρισε ο Δημήτρης Παπαγεωργίου, πρόεδρος του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Μεταλλείων «Η Αγία Βαρβάρα», τονίζοντας πως «το ΚΚΕ ήταν πάντα δίπλα μας, σε όλους τους αγώνες μας». Τον υποδέχθηκε στην πύλη του εργοταξίου στις Σκουριές, της μεγαλύτερης -όπως σημείωσε- επένδυσης αυτή τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη στη χώρα και η οποία έχει σταματήσει από τον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων.

Δεν θα σταματήσουμε τον αγώνα μας, αν δεν υπογράψουμε τη σύμβαση με τους όρους που έχουμε θέσει, υπογράμμισε ο Γιάννης Μάλαμας, πρόεδρος του Σωματείου Μεταλλωρύχων Υπόγειων Στοών Μεταλλείων Κασσάνδρας Χαλκιδικής. Ανακοίνωσε τη νέα 48ωρη απεργία που αποφάσισαν οι εργαζόμενοι για το Σάββατο και την Κυριακή και σημείωσε ότι το καράβι που ήταν να φορτώσει από την Τετάρτη παραμένει σταματημένο στον κόλπο του Στρατωνίου.

Οι απεργοί έδωσαν ένα συμβολικό δώρο στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μέρος του εξοπλισμού των μεταλλωρύχων: Κράνος, γιλέκο, μπλούζα, λάμπα, ζώνη και μάσκα διαφυγής.


Στην πολύ μαζική απεργιακή συγκέντρωση συμμετείχαν ακόμα οι Θεανώ Καπέτη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και γραμματέας της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, τα μέλη της ΚΕ Δημήτρης Παπατολίδης και Θανάσης Χρηστίδης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Σωτήρης Αβραμόπουλος και Κώστας Ιντζές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου