21 Μαΐου 2024

Διαμαρτυρία στο υπουργείο Εργασίας για τους 45 εργολαβικούς εργαζόμενους (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 



Τρίτη 21/05/2024 - 12:13
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ

Διαμαρτυρία στο υπουργείο Εργασίας για τους 45 εργολαβικούς εργαζόμενους (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Με παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας τα Σωματεία Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ απαίτησαν το πρωί της Τρίτης από την κυβέρνηση να παραμείνουν στις θέσεις τους οι 45 συνάδελφοι τους που εργάζονται στη ΛΑΡΚΟ μέσω εργολαβίας.

«Πάρτε πίσω τις απολύσεις», φώναξαν και ζήτησαν συνάντηση για το ζήτημα που έχει προκύψει. Όπως καταγγέλλουν, παρά τη δέσμευση του πρωθυπουργού, στη συνάντηση που είχαν μαζί του στις 13 Μάη, πως θα γίνει σεβαστή η προσωρινή διαταγή που έχει εκδώσει το δικαστήριο και όλοι οι εργαζόμενοι θα παραμείνουν στη δουλειά, τουλάχιστον μέχρι τις 18 Ιούνη που έχει οριστεί η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, 45 εργολαβικοί εργαζόμενοι έχουν πεταχτεί στην ανεργία. Την ίδια στιγμή, η υπουργός Εργασίας επαναλάμβανε σε δημόσιες δηλώσεις της πως η εργασία 4ου προσωπικού είναι διασφαλισμένη απογειώνεται την κυβερνητική κοροϊδία.

Στη νέα διαμαρτυρία συμμετείχαν αντιπροσωπεία της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, καθώς και της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδας.

Έξω από το υπουργείο έφτασαν με πορεία και οι απεργοί στα εργοτάξια κατασκευής της γραμμής 4 του μετρό. Συνεχίζοντας την απεργιακή τους κινητοποίηση, με την οποία διεκδικούν αυξήσεις μισθών, εξέφρασαν την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση τους στον αγώνα των εργατών της ΛΑΡΚΟ. 


Όπως έχει καταγγείλει το Σωματείο, η ειδική διαχείριση της ΛΑΡΚΟ έκανε γνωστό ότι διακόπτει τη σύμβαση έργου με την εταιρεία «Τεχνοστύλ ΑΕ», μέσω της οποίας εργάζονται στη ΛΑΡΚΟ οι 45 συγκεκριμένοι εργαζόμενοι. Πρόκειται για προσωπικό που δουλεύει σε τμήματα της ΛΑΡΚΟ για δέκα και πλέον χρόνια και καλύπτει ανάγκες «σε εγκαταστάσεις που απαιτούν συντήρηση, χειρισμό και φύλαξη λόγω επικινδυνότητας».

Την αγωνιστική «συνάντηση» των μεταλλεργατών της ΛΑΡΚΟ και των οικοδόμων τα εργοτάξια του μετρό χαιρέτισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων, Δημήτρης Μπάτης


«Ο αγώνας των εργατών είναι ενιαίος και αδιαίρετος. Δεν υπάρχει εμείς κι εσείς. Όλοι τα ίδια προβλήματα έχουμε», τόνισε ο Βασίλης Κλουβάτος, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην Κατασκευή του Μετρό. Όπως εξήγησε, ο αγώνας που δίνουν και οι ίδιοι για αυξήσεις στα μεροκάματα «είναι αγώνας αξιοπρέπειας» ενάντια στη βαρβαρότητα που αναγκάζει να δουλεύουν 10 και 12 ώρες τη μέρα, να μην τα βγάζουν πέρα με το κόστος ζωής, να θέτουν την ασφάλεια και τη ζωή τους σε κίνδυνο λόγω της εντατικοποίησης. 


«Σήμερα οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ είμαστε εδώ για να διαμαρτυρηθούμε ενάντια στον εμπαιγμό», τόνισε ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο εργοστάσιο της Λάρυμνας. Μιλώντας στους εργαζόμενους για το αποτέλεσμα της συνάντησης με εκπροσώπους του υπουργείου, τους ενημέρωσε ότι κάτω από την πίεση που άσκησαν Σωματεία απέσπασαν τη δέσμευση να εξεταστεί άμεσα το ζήτημα των εργολαβικών. Στο πλαίσιο αυτό, τις επόμενες μέρες αναμένουν μια συγκεκριμένη απάντηση, προκειμένου να βρεθεί τρόπος για να παραμείνουν οι εργαζόμενοι στη δουλειά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου