10 Απριλίου 2024

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΛΑΡΚΟ: Με κατάληψη του εργοστασίου και κλιμάκωση του αγώνα απαντούν στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και τα προγράμματα φτώχειας

 

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΛΑΡΚΟ

Με κατάληψη του εργοστασίου και κλιμάκωση του αγώνα απαντούν στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και τα προγράμματα φτώχειας


Με κλιμάκωση του αγώνακατάληψη του εργοστασίου από την Πέμπτη το πρωί και παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της ΔΥΠΑ στην Αθήνα, την Παρασκευή 12 Απρίλη, στις 11 π.μ. απαντούν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και τα Σωματεία τους στην άθλια μεθόδευση της κυβέρνησης να καταθέσει εκ νέου τα προγράμματα φτώχειας και να τους πετάξει έξω από τη ΛΑΡΚΟ, τις εργασίες και τα σπίτια τους.

Μετά την αποφασιστική κινητοποίηση και το μπλόκο στους εργολάβων που πήγαν στο εργοστάσιο να αναλάβουν εργασίες που μέχρι τώρα εκτελούσαν οι ίδιοι, οι εργαζόμενοι και το Σωματείο τους, ετοιμάζονται να τσαλακώσουν για μία ακόμη φορά τα σχέδια της κυβέρνησης και να στείλουν το μήνυμα ότι «από την ΛΑΡΚΟ και σπίτια μας δεν πρόκειται να βγούμε».

Μάλιστα και αυτή τη φορά οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Λάρυμνας έδειξαν την ενότητα και συσπείρωση τους στο Σωματείο, ανταποκρινόμενοι άμεσα στο κάλεσμα του Σωματείου για έκτακτη σύσκεψη την Τετάρτη το βράδυ και οργάνωση της κλιμάκωσης του αγώνα και της δυναμικής απάντησης στις άθλιες μεθοδεύσεις της κυβέρνησης.

Αίσχος! Απαράδεκτη η στάση του υπουργείου Εργασίας και της ΔΥΠΑ 

Σε ανακοίνωση του, μετά και τη νέα εισαγωγή των προγραμμάτων φτώχειας και ανεργίας στο ΔΣ της ΔΥΠΑ το Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας, τονίζει:

«“Δεν θα πεθάνουμε ποτέ κουφάλα νεκροθάφτη”. Δεν θα μας θάψετε ζωντανούς. 

Δεν επιτρέπεται η είσοδος στο εργοστάσιο σε κανέναν, πέρα των εργαζομένων. Κλιμακώνουμε κλείνοντας όλες τις πύλες των εργοταξίων της ΛΑΡΚΟ.

Την Παρασκευή στις 11 π.μ. θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΥΠΑ στον Άλιμο Αττικής (Εθνικής Αντιστάσεως 8), καλούμε τα σωματεία της Αττικής σε έκφραση αλληλεγγύης.

Αίσχος. Απαράδεκτη η στάση του υπουργείου "Εργασίας" και της ΔΥΠΑ. 

Με εντολή της ΤΕΡΝΑ που θέλει να βγάλει από την μέση τους εργαζόμενους και να αναλάβει τον ρόλο του παλιατζή αντί του "επενδυτή", η κυβέρνηση βάζει για "λαγούς" το υπουργείο Εργασίας και την ΔΥΠΑ. 

Τους βάζει να μας θάψουν ζωντανούς. 

Έσπασαν ρεκόρ κάθε παρατυπίας. Χωρίς κανένα πρόσχημα, χωρίς κανένα νομικό πλαίσιο, χωρίς καμία απολύτως λογική, ακόμη και χωρίς συνεδρίαση, δια περιφοράς, στην ΔΥΠΑ ψήφισαν τα προγράμματα ανεργίας πριν την λήξη των συμβάσεων μας. 

Στην κυβέρνηση σπατάλησαν μέχρι σήμερα 110 εκατομμύρια ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό, για να δώσουν την ΛΑΡΚΟ που η αξία της είναι πάνω από 20 δισεκατομμύρια, στην ΤΕΡΝΑ με 6 εκατομμύρια.

Τώρα ετοιμάζονται να σπαταλήσουν άλλα 56 εκατομμύρια ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό για να απομακρυνθούν οι εργαζόμενοι από τις εγκαταστάσεις, να ερημώσουν τα χωριά γύρω από την ΛΑΡΚΟ σε 5 νομούς, να εξαφανίσουν κάθε προοπτική ανάπτυξης της βιομηχανίας στην χώρα μας, για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα του αφεντικού τους.

Με ένα δελτίο τύπου του υπουργείου οικονομικών, πάνε να ξεπεράσουν την αποτυχία του σχεδίου τους και τους νόμους που οι ίδιοι έχουν ψηφίσει. 

Δεν θα περάσει. Να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στην αποτυχία τους. 

Κύριε Μητσοτάκη τοποθετηθείτε, έχετε υποχρέωση: 

- Απέναντι στα αποτελέσματα του σχεδίου σας.

- Του δημοσίου συμφέροντος.

- Την ανάπτυξη της βιομηχανίας στην χώρα μας.

- Τα χρήματα του ελληνικού λαού.

- Την στάση του κράτους δικαίου.

- Τις τοπικές κοινωνίες.

- Τις 850 οικογένειες εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.

Εμείς έξω από τη ΛΑΡΚΟ δεν πρόκειται να βγούμε. 

Συνεχίζουμε: Όλοι και όλες στην απεργιακή συγκέντρωση και συναυλία αλληλεγγύης με τους Γιώργο Νταλάρα και Φωτεινή Βελεσιώτου, την Τετάρτη 17 Απρίλη, στις 12.30 μ.μ., στην παραλία της Λάρυμνας.

Μη καρτεράτε να λυγίσουμε, μήτε για μια στιγμή. Θα φέρουμε τα πάνω κάτω, θα κερδίσουμε».

Μπλόκο στους εργολάβους και στα Μεταλλεία

Μπλόκο στους εργολάβους που πήγαν να τους πετάξουν έξω από τα μεταλλεία, τσαλακώνοντας τα σχέδια της κυβέρνησης, έκαναν και οι εργαζόμενοι στα Μεταλλεία της ΛΑΡΚΟ στην Ιεροπηγή Καστοριάς και τον Άη Γιάννη Βοιωτίας.


Σε δήλωση τους οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία της Καστοριάς, αναφέρουν: 

«Κυβέρνηση και Ειδική Διαχείριση, από κοινού, με κάθε μέσο προσπαθούν να ολοκληρώσουν τον διαμελισμό και την εκποίηση της Γ.Μ.Μ.Α.Ε. ΛΑΡΚΟ και εμάς τους εργαζόμενους να μας πετάξουν από τους χώρους εργασίας μας.

Σήμερα στις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ στην Ιεροπηγή Καστοριάς έγινε η πρώτη προσπάθεια μέσω ιδιώτη εργολάβου φύλαξης. Εργαζόμενοι και κάτοικοι έδωσαν την απάντηση. Έξω από της δουλειές μας δεν πρόκειται να βγούμε.

Τη μπάρα του Μεταλλείου μόνο οι εργαζόμενοι της Γ.Μ.Μ.Α.Ε. ΛΑΡΚΟ έχουν δικαίωμα να τη ΔΙΑΒΟΥΝ».

Στο πόδι για τη μεγάλη απεργία στις 17 Απρίλη

Η αγωνιστική δράση του Σωματείου Εργαζομένων στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ συνεχίστηκε το απόγευμα της Τετάρτης με λαϊκή ενημερωτική συγκέντρωση στην πλατεία της Λάρυμνας, όπου μεταξύ άλλων συμμετείχαν βιοπαλαιστές επαγγελματίες που στηρίζονται στη λειτουργία του εργοστασίου και την παρουσία των εργαζομένων, συνταξιούχοι πρώην εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, αλλά και εργαζόμενοι από άλλους χώρους δουλειάς.

Οι λαϊκές ενημερωτικές συγκεντρώσεις στα χωριά γύρω από το εργοστάσιο της Λάρυμνας θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.

Συγκεκριμένα, λαϊκές συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη στο δημαρχείο Μαλεσίνας (9.30 π.μ.) και στην πλατεία Μαρτίνου (6 μ.μ.). Επίσης, την Παρασκευή 12 Απρίλη στην πλατεία Ακραιφνίου (8 μ.μ.) και το Σάββατο 13 Απρίλη στην πλατεία Κόκκινου (7 μ.μ.)

Επίσης την Παρασκευή 12/4 (10 π.μ.) θα γίνει περιοδεία στην Αταλάντη και το Σάββατο 13 Απρίλη (10 π.μ.), στη Λαμία, με συνέντευξη Τύπου στις 11.30 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας.

Εργατικό Κέντρο Λαμίας: Υποδεχόμαστε αγωνιστικά τα αδέρφια μας από τη ΛΑΡΚΟ 

Σε αγωνιστική υποδοχή των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, το Σάββατο 13 Απρίλη, στη Λαμία, αλλά και μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση και συναυλία αλληλεγγύης με τους Γιώργο Νταλάρα και Φωτεινή Βελεσιώτου την Τετάρτη 17 Απρίλη στη Λάρυμνα, καλεί το Εργατικό Κέντρο Λαμίας τους εργαζόμενους και το λαό της πόλης.

«Μπροστά στην μάχη για την επιτυχία της απεργίας καλούμε το Σάββατο 13 Απρίλη όλους τους εργαζόμενους της πόλης να υποδεχθούμε αγωνιστικά στη Λαμία τους συναδέλφους μας από την ΛΑΡΚΟ που δίνουν έναν ηρωικό 4χρονο αγώνα για δουλειά με δικαιώματα, για ζωή με αξιοπρέπεια! Η θέση μας είναι δίπλα τους! Όλοι και όλες τον αγώνα υπεράσπισης της ζωής μας απέναντι στα κέρδη τους!», τονίζει το Εργατικό Κέντρο Λαμίας.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, στις 9 π.μ., του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί αυτοκινητοπορεία με αφετηρία την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας και κατάληξη στο κέντρο της πόλης, όπου, στις 10 π.μ., θα γίνει δράση (Πλ.Πάρκου-Λαϊκή-Ρήγα Φεραίου). Στη συνέχεια, στις 11.30 π.μ., στην πλατεία Ελευθερίας θα δοθεί Συνέντευξη Τύπου των Σωματείων Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.

Κάλεσμα στήριξης του αγώνα των εργαζομένων της και μαζικής συμμετοχής στην απεργιακή συγκέντρωση της Λάρυμνας στις 17 Απρίλη απευθύνουν επίσης τα Εργατικά Κέντρα Εύβοιας, Λιβαδειάς και Φωκίδας, καθώς επίσης συνδικάτα από Στερεά και Εύβοια. Μάλιστα το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς κάνει γνωστό ότι η απεργιακή συγκέντρωση στην πόλη της Λιβαδειάς θα καταλήξει με πορεία μέχρι το σταθμό του ΚΤΕΛ, όπου θα αναχωρήσουν λεωφορεία για τη συγκέντρωση και συναυλία αλληλεγγύη στη Λάρυμνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου