19 Φεβρουαρίου 2024

ΥΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΜΑΖΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 6μμ!

 


Αρ. πρωτ.:  17                                                                                                                          Δευτέρα  19 Φεβρουαρίου 2024

ΥΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΜΑΖΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 6μμ!

Η ΟΜΕ ΚΗΡΥΣΣΕΙ ΜΑΖΙΚΟ ΣΥΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΩΡΑ 6μ.μ. ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!

ΥΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ  ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥΣ, ΝΙΚΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗ!

 

Χαιρετίζουμε την  Πανελλαδική Σύσκεψη των αγροτών που αποφάσισε να πραγματοποιήσει μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα την Τρίτη 20 Φλεβάρη κλιμακώνοντας  τον αγώνα τους και καλούν σε μαζική συμμετοχή τους αγρότες απ’ όλη τη χώρα, απέναντι στον εμπαιγμό και την κοροϊδία της κυβέρνησης που δεν ικανοποίησε κανένα αίτημά τους.

Όλοι οι εργαζόμενοι να είμαστε εκεί!

Ο αγώνας που δίνουν οι αγρότες είναι δίκαιος, είναι και δικός μας αγώνας !

Ο αγώνας των αγροτών που δίνουν Πανελλαδικά Ενωτικά και Συντονισμένα για την επιβίωση τους είναι δίκαιος και απαιτούμε από την κυβέρνηση να υλοποιήσει όλα τα αιτήματά τους προκειμένου να συνεχίσουν να παράγουν αγροτικά προϊόντα, έναν από τους τελευταίους τομείς πρωτογενούς παραγωγής που έχει απομείνει στην χώρα, μετά τον εκφυλισμό από την κυβέρνηση της παραγωγικής υποδομής της χώρας και την πρόκριση αεριτζίδικων πρακτικών κερδοφορίας όπως χρηματιστήρια ενέργειας, τουριστικά προϊόντα και μεσάζοντες.

Αυτοί που θησαυρίζουν από τον κόπο και τον ιδρώτα των εργαζομένων και αγροτών, είναι οι μεγαλοβιομήχανοι, οι μεγαλέμποροι σουπερμαρκετάδες, οι εφοπλιστές, οι ιδιοκτήτες των μέσων και καναλιών καθώς και οι επιχειρηματικοί όμιλοι στην ενέργεια που ξεκληρίζουν τους αγρότες, που τους διώχνουν από τη γη τους για την αύξηση των κερδών τους, αξιοποιώντας την Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που την εφαρμόζουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις στη χώρα. Αυτοί που αγοράζουν τσάμπα τα αγροτικά προϊόντα από το χωράφι και μας τα πουλάνε πανάκριβα στο ράφι! Αυτοί που επιβάλουν την ερημοποίηση της χώρας.

Είναι οι κοινοί μας αντίπαλοι. Είναι οι ίδιοι που έχουν επιβάλλει μισθούς πείνας στους εργαζόμενους με εξοντωτικές συνθήκες δουλειάς, που καταργούν το 8ωρο το 5ημερο και μας καθιστούν σε συνθήκες μεγάλης ακρίβειας να μην μπορούμε να αγοράσουμε τα βασικά διατροφικά προϊόντα που παράγουν οι αγρότες μας!

Για αυτό οι εργαζόμενοι και οι αγρότες είμαστε σύμμαχοι στον αγώνα για αξιοπρεπή ζωή!!!

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των αγροτών στη χώρα μας και σε όλη την Ευρώπη που μαζικά βγαίνουν στους δρόμους αυτές τις ημέρες για να μειωθεί το κόστος παραγωγής των προϊόντων τους για να έχουμε και εμείς φθηνά και ποιοτικά τρόφιμα. Το καρτέλ της ΕΕ κυνικά αποκαλύπτει τον ρόλο του και δείχνει προκλητικά τα δόντια που έκρυβε.

 

Απαιτούμε να δοθούν άμεσα οι αποζημιώσεις από τις καταστροφές που έχει υποστεί η σοδειά τους από την εγκληματική πολιτική των κυβερνήσεων και την έλλειψη έργων υποδομής, τα οποία αφού δεν δίνουν άμεσα ανταποδοτικά κέρδη στους μεγαλοκαρχαρίες, δεν είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης. Όταν μας επέβαλαν και πληρώσαμε την διάσωση των τραπεζιτών και των αδηφάγων μονοπωλίων, είναι χρέος μας να υποστηρίξουμε τον αγώνα των αγροτών μας που παράγουν προϊόντα διατροφής για όλους μας!

 

ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΙΚΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!!!

 

Το ΔΣ της ΟΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου