20 Δεκεμβρίου 2023

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΠΕΙΦΑΣΥΝ-ΠΕ

 


 Α.Π.: 148                                                                                                       Αθήνα  20/12/2023

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΠΕΙΦΑΣΥΝ-ΠΕ  ΚΑΙ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ.

 

Σε μια περίοδο που το Επιχειρησιακό Σωματείο παλεύει για υπογραφή επιχειρησιακής ΣΣΕ με αυξήσεις, η εταιρεία απολύει τον πρόεδρό του, «αξιοποιώντας» το αντεργατικό οπλοστάσιο του νόμου έκτρωμα 4808/2021, αλλά και άλλα αντεργατικά εκτρώματα που ψηφίστηκαν μετέπειτα, αλλά και πρωτύτερα από τις κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, που δίνουν πλήρη ασυδοσία στους εργοδότες να απολύουν να καίνε και να ρημάζουν δικαιώματα, χωρίς τους ελέγχει κανείς.

 

Στόχος της εργοδοσίας είναι η τρομοκράτηση των εργαζομένων και η σιγή νεκροταφείου στο χώρο δουλειάς. Επιδιώκει να πλήξει το Σωματείο και γενικότερα το δικαίωμα των εργαζόμενων στην οργάνωση και διεκδίκηση, για να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη κερδοφορία της και την υλοποίηση των σχεδιασμών της, χωρίς τις «ενοχλητικές φωνές» που μιλούν για αυξήσεις στους μισθούς και καλύτερες συνθήκες δουλειάς.

Στον κλάδο μας μετά την ψήφιση όλων αυτών των άθλιων νόμων νοιώσαμε πρώτοι στο πετσί μας εκατοντάδες απολύσεις και τσάκισμα εργασιακών δικαιωμάτων.

 

Στηρίζουμε αλληλέγγυα τους εργαζόμενους του ομίλου ΠΕΙΦΑΣΥΝ – ΠΕ για τη μάχη που δίνουν μαζί με την κλαδική τους Ομοσπονδία, το κλαδικό Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής και το ΕΚ Πειραιά, για να ανακληθεί η απόλυση του προέδρου του Σωματείου και να υπογραφεί επιχειρησιακή ΣΣΕ.

 

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΑΡΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΡΑ!

 

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

 

Το ΔΣ της ΟΜΕ

 

 

Ø  Επισυνάπτεται η ανακοίνωση των Εργαζομένων του Όμιλου ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ. – Π.Ε

 

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ – ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ Η ΑΠΟΛΥΣΗ!

 

Νέα στάση εργασίας στον όμιλο ΠΕΙΦΑΣΥΝ την Τετάρτη 20/12/2023 από 08:00 έως 20:00

Οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ. – Π.Ε., μαζί με το Επιχειρησιακό τους Σωματείο, το Κλαδικό Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής και την Κλαδική μας Ομοσπονδία, συνεχίζουν την μεγάλη μάχη απέναντι στην εργοδοτική επίθεση που δέχονται όλο αυτό το διάστημα, με αποκορύφωμα την απόλυση του Προέδρου του Επιχειρησιακού Σωματείου και μέλους του ΔΣ της Ομοσπονδίας μας.

Από την πρώτη στιγμή, ο αγώνας αυτός βρήκε την έμπρακτη στήριξη και την αλληλεγγύη από Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και δεκάδες σωματεία από τον κλάδο του Φαρμάκου και άλλους κλάδους, από το ΠΑΜΕ.

Οι εργαζόμενοι είναι συσπειρωμένοι και αποφασισμένοι να υπερασπιστούν το Σωματείο τους και το δικαίωμά τους να οργανώνονται, να συνδικαλίζονται και να διεκδικούν καλύτερους όρους και συνθήκες δουλειάς, αυξήσεις μισθών, υπογραφή ΣΣΕ. Είναι αποφασισμένοι να απαιτήσουν την ανάκληση της απόλυσης του συναδέλφου συνδικαλιστή, που οι ίδιοι εξέλεξαν ως πρόεδρο του Επιχειρησιακού Σωματείου τους.

Στην εργοδοτική επίθεση που προσπαθεί να απαλλαγεί από την «ενόχληση» του Σωματείου, να «πνίξει» κάθε φωνή που διεκδικεί, να «κόψει» κάθε κεφάλι που σηκώνεται, ώστε να προχωρά ανενόχλητη στα σχέδιά της, απέναντι στους αντεργατικούς νόμους, οι εργαζόμενοι αντιτάσσουν τον οργανωμένο αγώνα τους και την ταξική τους αλληλεγγύη και ενότητα.

Συνεχίζουμε – κλιμακώνουμε!

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόλυσης του συναδέλφου προέδρου του επιχειρησιακού σωματείου!

Απαιτούμε υπογραφή επιχειρησιακής ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς!

Όλοι στην νέα στάση εργασίας που προκήρυξε η Ομοσπονδία μας στον όμιλο ΠΕΙΦΑΣΥΝ την Τετάρτη 20/12/2023 από 08:00 έως 20:00. Να νεκρώσει η εταιρεία μέχρι να πάρουν πίσω την απόλυση!

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στις 7:00 π.μ. έξω από τις εγκαταστάσεις του ΠΕΙΦΑΣΥΝ.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου