15 Δεκεμβρίου 2023

ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΝΕΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΟΚΤΗΤΩΝ 15/12/2023

 


Αρ. πρωτ:   144                                                                                           Αθήνα, 15 Δεκεμβρίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΝΕΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΟΚΤΗΤΩΝ

 

Άλλο ένα εργατικό ατύχημα, πριν λίγες μέρες, στις στοές της ΙΜΕΡΥΣ ΑΕ. Φορτωτής υπογείων συγκρούστηκε με διερχόμενο αυτοκίνητο 4Χ4 της στοάς με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο συνάδελφος οδηγός που υποβλήθηκε σε χειρουργείο.

Η Ομοσπονδία μας διαχρονικά, έχει κάνει αλλεπάλληλες παρεμβάσεις στα Υπουργεία Ενέργειας Εργασίας για τα ατυχήματα και δυστυχήματα στον κλάδο, που παρά την «κατανόηση» τους, δεν έχουν κάνει τίποτα στην πράξη.

Η ΟΜΕ, αλλά και τα Σωματεία του κλάδου κρούουν εδώ και χρόνια τον κώδωνα για τους  κίνδυνους που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία. Φωνή όμως «βοώντος εν τη ερήμω» για τι εταιρείες και την κυβέρνηση που έχει υποστελεχώσει όλες τις επιθεωρήσεις, αφήνοντας ανεξέλεγκτες τις εταιρείες να μην παίρνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας για τους εργαζόμενους, με το πρόσχημα ότι «έχει πολύ κόστος».

Για τα υπερκέρδη τους θυσιάζουν τις ζωές μας!

Απαιτούμε από την ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ, να κάνει τις σχετικές διαδικασίες προκειμένου να καταγραφεί το ατύχημα και να επιβάλει την εφαρμογή μέτρων ασφάλειας στην εταιρεία για την προστασία της ζωής των εργαζόμενων.

Επιβάλλεται να ληφθούν μέτρα για την προστασία της Υγείας & Ασφάλειας των μεταλλωρύχων για να σταματήσουμε να έχουμε σακατεμένους ή να θρηνούμε συναδέλφους από την εργοδοτική ασυδοσία, που για τον βωμό της κερδοφορίας τους «θυσιάζονται» οι ζωές των μεταλλωρύχων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

·                     Να ληφθούν μέτρα Υγείας & Ασφάλειας στους χώρους εργασίας με έμφαση στην πρόληψη και στην εξάλειψη των επαγγελματικών κινδύνων και ασθενειών.

·                     Δημιουργία παραρτήματος της Επιθεώρησης Μεταλλείων σε κάθε Νομό που πραγματοποιείται μεταλλευτική και λατομική δραστηριότητα (Χαλκιδική, Φωκίδα, Φθιώτιδα, Δράμα, Καβάλα, κλπ).

·                     Να ενισχυθούν και να στελεχωθούν τα τμήματα Επιθεώρησης Μεταλλείων με το απαραίτητο προσωπικό, εξοπλισμό και υλικοτεχνική υποδομή.

·                     Τακτικοί, ουσιαστικοί και αιφνιδιαστικοί έλεγχοι από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς για την τήρηση και εφαρμογή όλων των μέτρων Υγείας & Ασφάλειας, που να εστιάζουν στην εργοδοτική ευθύνη με έμφαση στην πρόληψη και την εξάλειψη των επαγγελματικών κινδύνων και ασθενειών.

 

ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΜΕ ΘΥΜΑΤΑ ΣΑΚΑΤΕΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΜΕΝΟΥΣ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΥΣ.

 

Το Δ.Σ. της ΟΜΕ

 

Επισυνάπτεται η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΒΟΗΘΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΚΣΚΑΠΤΙΚΩΝ    ΑΝΥΨΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ 14/12/2023


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου