14 Νοεμβρίου 2023

ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗΝ 50η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΜΕ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

 


         Αρ. πρωτ.:   134                                                                                                                             Αθήνα  14 Νοέμβρη  2023



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗΝ 50η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΜΕ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η αγωνιστική παρακαταθήκη του αντιδικτατορικού αγώνα και της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ενάντια στην φασιστική, αμερικανοΝΑΤΟική απριλιανή δικτατορία, και η συνεπής- αλύγιστη στάση των χιλιάδων εργαζομένων, νέων, γυναικών στις εξορίες, στα μπουντρούμια των φυλακών και στα βασανιστήρια της ΕΑΤ-ΕΣΑ αποτελούν έμπνευση για τον δικό μας σημερινό, καθημερινό αγώνα!

Ο πολυπαθής κλάδος μας το πλήρωσε και το πληρώνει ακριβά, δεχόμενος συνεχείς επιθέσεις από τα «αφεντικά» της λεηλασίας του Εθνικού Ορυκτού μας Πλούτου, ο οποίος ξεπουλιέται διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις σε χρηματιστηριακά χέρια. Στα Μεταλλεία και στους χώρους δουλειάς έχουμε νεκρούς και τραυματίες εργαζομένους στην ώρα του καθήκοντος.

Για «επιβράβευση» όλων αυτών, κυβέρνηση και «αφεντικά» αντί για υπογραφή Σ.Σ.Ε. απαντούν με ομαδικές απολύσεις, δεν εφαρμόζουν τα μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, κατάργησαν στην πράξη τις επιθεωρήσεις εργασίας που αποτελούν τον μόνο φραγμό στις αυθαιρεσίες των μεταλλειοκτητών, ποινικοποιούν τους αγώνες, συνεχίζουν να ψηφίζουν αντεργατικούς νόμους στα «μέτρα» τους και μας καλούν να πληρώσουμε για μια ακόμη φορά με έμμεσο τρόπο με την υπερακρίβεια βασικών αγαθών των καθημερινών αναγκών μας.

Δεν δεχόμαστε να πληρώνουμε τον λογαριασμό της ενέργειας από τις πράσινες μπίζνες τους που ονομάζουν «πράσινη ανάπτυξη» για να κρύψουν την τεράστια κερδοφορία που τους αποφέρει η αξιοποίηση λιμνάζοντος κεφαλαίου με τις ΑΠΕ. Δεν δεχόμαστε να πληρώνουμε τις κρίσεις τους, την ανάπτυξη τους, τους πολέμους τους που οι ίδιοι δημιουργούν και σφάζονται οι Λαοι για του αφέντη το φαΐ.

ΤΙΜΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ και ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ:

  • Να επαναπροσληφθούν όλοι οι απολυμένοι από την «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ»

  •  Άμεση υπογραφή Σ.Σ.Ε .

  • Να σταματήσει το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ και να δοθεί άμεση λύση με νόμο που θα εξασφαλίζεται ο Δημόσιος χαρακτήρας της η λειτουργία της προς όφελος των εργαζομένων και της χώρας.

  • Να σταματήσει άμεσα η εσκεμμένη υποστελέχωση του ΙΓΜΕ (ΕΑΓΜΕ) και να στελεχωθεί άμεσα με μόνιμο προσωπικό, αξιοποιώντας πρωτίστως τους 120 περίπου συμβασιούχους που εργάζονται με ελαστικές μορφές εργασίας, οι οποίοι τον Δεκέμβριο του 2023 απολύονται όλοι. Να επιστραφούν οι παρανόμως παρακρατηθέντες μισθοί και να σταματήσει η κυβέρνηση να εμπαίζει τους εργαζόμενους δίδοντας ένα μικρό μέρος αυτών και τα υπόλοιπα στις καλένδες. Να επαναλειτουργήσει το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΓΕΩΛΟΓΙΚΩΝ και ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ (ΙΓΜΕ) για την αξιοποίηση της ορυκτού πλούτου, προς όφελος του Λαού και της χώρας!

  • Να σταματήσουν οι διώξεις Συνδικαλιστών που απολύονται με το αντεργατικό νομικό έκτρωμα 4808/21 (Χατζηδάκη).

  • Να εφαρμοστούν όλα τα μέτρα ασφάλειας και προστασίας μέσα στους χώρους δουλειάς.

  • Να καλυφθούν όλοι οι εργαζόμενοι με επίδομα ανεργίας που να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες τους.

  • Αύξηση στους μισθούς και τις συντάξεις, επιστροφή όλων των κλεμμένων 13ου και 14ου μισθού για αξιοπρεπή διαβίωση.

  • Κατάργηση της συνεχούς εντατικοποίησης εργασίας προς όφελος των εργοδοτών και μόνο.

  • Να καταργηθούν οι αντεργατικοί και αντιλαϊκοί νόμοι που προστατεύουν τους εργοδότες εις βάρος των εργαζομένων.

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ ΚΑΙ ΟΔΗΓΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ!

ΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ 50η ΕΠΕΤΕΙΟ ΜΕ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΣΦΑΓΗ ΣΤΗ ΓΑΖΑ, ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΟΥΣ 2 ΛΑΟΥΣ.

Καλούμε τα Σωματεία μας να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια που γίνονται σε όλη την Ελλάδα.

Καλούμε όλους τους εργαζομένους στην Αθήνα, να συμμετέχουν στην πορεία του λαού προς στις Πρεσβείες ΗΠΑ -ΙΣΡΑΗΛ

Η ΟΜΕ ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΣΤΕΦΑΝΙ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΩΡΑ 16:30.

ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΟΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου