20 Οκτωβρίου 2023

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ 24ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΟΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΗΝΗ

 

Α.Π.: 118                                                                                                               20 ΟΚΤΩΒΡΗ 2023

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ 24ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΟΜΕ

 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΗΝΗ


Οι σύνεδροι στο 24ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων καταδικάζουν την πολύχρονη κατοχή του Ισραήλ στην Παλαιστίνη, καθώς και τα εγκλήματα που διαπράττει συστηματικά με τη στήριξη των ΗΠΑ και της Ε.Ε. σε βάρος του παλαιστινιακού λαού, τα οποία ως αποτέλεσμα έχουν στοιχίσει χιλιάδες νεκρούς Παλαιστίνιους, ερειπωμένες πόλεις και χωριά, εποικισμούς σε παλαιστινιακά εδάφη.

Τα σημερινά γεγονότα δεν είναι «κεραυνός εν αιθρία» αφού η αλήθεια, αποκαλύπτει καθημερινά πως κλιμακώνονται οι επιθέσεις του ισραηλινού στρατού και οδηγούν σε δεκάδες νεκρούς Παλαιστίνιους, ακόμα και ηλικιωμένους και μικρά παιδιά.

Η επιθετικότητα του κράτους του Ισραήλ τελικά στρέφεται και κατά του ίδιου του ισραηλινού λαού.
Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της ΝΔ και όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις που διαχρονικά με τις απαράδεκτες ανακοινώσεις τους στηρίζουν τις κατοχικές δυνάμεις, ενώ από το 2015 αρνούνται να αναγνωρίσουν το παλαιστινιακό κράτος σύμφωνα με την σχετική, ομόφωνη απόφαση της ελληνικής βουλής.
Ο παλαιστινιακός λαός έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τα δικαιώματα του και χρειάζεται μεγαλύτερη λαϊκή στήριξη και αλληλεγγύη για να συνεχίσει τον αγώνα του για τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής, για ανεξάρτητο κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ.

Συμπαραστεκόμαστε στον δίκαιο αγώνα των Παλαιστινίων και καλούμε την Κυβέρνηση να σταματήσει να στηρίζει την επιθετικότητα του Ισραήλ και να μην εμπλέξει την πατρίδα μας στα καταστροφικά πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ και των Αμερικάνων


24ο  ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΜΕ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου