14 Σεπτεμβρίου 2023

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΑΕ

 


                        Α.Π.: 67                                                                                                       Αθήνα  14/9/2023

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΑΕ

Η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός ΑΕ, που εκμεταλλεύεται προνομιακά τον Ορυκτό μας Πλούτο στην Χαλκιδική με πλήθος νομικών και οικονομικών παραχωρήσεων, από όλες τις κυβερνήσεις, που νομοθέτησαν προκλητικά για την προστασία των υπερκερδών της ταυτόχρονα με το πλήθος αντεργατικών νόμων που ψηφίζονται τα τελευταία χρόνια και με τους οποίους καταλύονται τα εργασιακά δικαιώματα δεκαετιών. Η Ελληνικός Χρυσός επιτίθενται στους εργαζόμενους με απολύσεις μόνιμου προσωπικού (αφού τα 3 προηγούμενα χρόνια «ξεμπέρδεψαν» με μαζικές απολύσεις «σπάζοντας» συμβάσεις με εργολαβικές εταιρείες), προκειμένου να «ελαφρώσουν» το κόστος που εμποδίζει τα υπερκέρδη τους.

Σημειώνεται ότι η χρηματοδότηση της εταιρείας με εκατοντάδες εκατομμύρια και εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου έγινε με την δέσμευση της εταιρείας όχι μόνο για μη απολύσεις αλλά για δεκάδες ή και εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας. Αλλά τώρα που τελείωσε το «πάρτυ» χρηματοδότησης μπαίνει σε εφαρμογή το σχέδιο για απαλλαγή της εταιρείας από μόνιμο προσωπικό και αντικατάσταση τους με εργολαβικές αναθέσεις.

Έτσι χθες 13/9/2023, καρατόμησε 4 σημαντικά στελέχη, εργαζόμενους της εταιρείας στο Μεταλλείο της Ολυμπιάδας, αφήνοντάς τους στην ανεργία και ανασφάλεια.

Οι εργαζόμενοι με το Σωματείο τους, αντέδρασαν αστραπιαία και αλληλέγγυα, στηρίζοντας τους συναδέλφους τους που απολύθηκαν άδικα.

Η Ο.Μ.Ε. είναι στο πλευρό των Μεταλλωρύχων και θα δώσει το παρόν με εκπροσώπους της σε όλες τις δράσεις μέχρι να αρθούν οι απολύσεις των συναδέλφων μας.

 

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΑΡΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΡΑ!

 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

 

Το ΔΣ της ΟΜΕ

 

Ø  Επισυνάπτεται η ανακοίνωση του Επαγγελματικού Σωματείου Μεταλλωρύχων, Υπογείων Στοών Κασσάνδρας

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου