20 Σεπτεμβρίου 2023

Έναρξη Άμεσης εξορυκτικής σμυριδικής περιόδου 2023 στα Ορυχεία Νάξου

 



Αρ. Πρ.  93                                                                                                       Αθήνα, 20 Σεπτεμβρίου 2023



Προς:
 -Υπουργό Π.Ε.Ν. κ. Σκυλακάκη Θεόδωρο

-Επιθεώρηση Μεταλλείων Ν. Ελλάδος

Κοινοποίηση:

· Γραφείο Πρωθυπουργού.

· Κόμματα της Βουλής.

· Βουλευτές Κυκλαδων

· Δήμαρχο Νάξου & Μικρών Κυκλαδων, κ. Λιανό Δημ.

· Σύνδεσμο Σμυριδορυκτών Όρμου Λυώνα Νάξου

· Σωματεία μελη της ΟΜΕ

Θέμα: Έναρξη Άμεσης εξορυκτικής σμυριδικής περιόδου 2023 στα Ορυχεία Νάξου

Κύριε Υπουργέ,

Με αφορμή την έναρξη της εξορυκτικής σμυριδικής περιόδου 2023 και προκειμένου να εξασφαλιστεί η εύρυθμη και ομαλή λειτουργία των Σμυριδορυχείων Νάξου, σας γνωστοποιούμε τα απολύτως αναγκαία:

1.       Την αύξηση της ποσότητας που παραλαμβάνει η υπηρεσία από τους σμυριδεργάτες σε 8.100 τόνους καθώς η ποσότητα που παραλαμβάνει τώρα δεν επαρκεί.

2.       Την έναρξη εξόρυξης σμύριδας το πολύ μέχρι το Μάιο ούτως ώστε να είναι ασφαλέστερη η πρόσβαση στα ορυχεία από τους εργάτες οι οποίοι δεν θα βρίσκονται αντιμέτωποι με αντίξοες καιρικές συνθήκες (καταιγίδες κλπ) και να προλαβαίνουν να εξορύξουν όλη την ποσότητα.

3.       Τη συστηματική παρακολούθηση της λειτουργίας τους για όλο το διάστημα εξόρυξης της σμύριδας. Συγκεκριμένα, θεωρούμε απαραίτητη, καθ' όλη τη διάρκεια της σμυριδικής περιόδου, την καθημερινή παρουσία μονίμου ή συμβασιούχου υπαλλήλου (Μηχανικού Μεταλλειολόγου ΠΕ ή Μηχανικού Ορυχείων ΤΕ), ο οποίος θα εποπτεύει όλα τα εν ενεργεία ορυχεία, θα παρέχει οδηγίες στους αρχηγούς των ορυχείων και θα επιβλέπει τις σχετικές εργασίες.

 

Σας θυμίζουμε ότι λόγω καθυστέρησης ανοίγματος των ορυχείων κατά την εξορυκτική περίοδο 2022, οι σμυριδεργάτες αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα με αποτέλεσμα να μην μπορεί ούτε να βγει η ποσότητα σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες ούτε ν' ασφαλιστούν όλοι οι σμυριδεργάτες.

 

Η σμύριδα κρατάει στην ζωή τα άγονα χωριά της ΝΑΞΟΥ και είναι ΑΠΑΙΤΗΣΗ πλέον όπως επιληφθείτε για την άμεση επίλυση των όλων των παραπάνω αιτημάτων των Σμυριδορυκτών.

 

 Ø  Επισυνάπτεται το: Έγγραφο του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΜΥΡΙΔΟΡΥΚΤΩΝ ΟΡΜΟΥ ΛΥΩΝΑ, με Α.Π. Οικ.2/7-9-2023


 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου