25 Μαΐου 2023

Στάσεις εργασίας για επαναπρόσληψη απολυμένου - Στο πλευρό τους το ΠΑΜΕ

 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ «IMERYS» - ΦΩΚΙΔΑ

Στάσεις εργασίας για επαναπρόσληψη απολυμένου - Στο πλευρό τους το ΠΑΜΕ (ΦΩΤΟ)

Με μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί της Πέμπτης 25 Μάη η δίωρη στάση των εργαζομένων στην εταιρεία «IMERYS» στα μεταλλεία βωξίτη στη Φωκίδα, απαιτώντας την άμεση επαναπρόσληψη εργαζόμενου συναδέλφου τους, που απολύθηκε μετά από 16 χρόνια χωρίς κάποιο αιτιολογικό.

Στη διάρκεια της κινητοποίησης έγιναν δύο συγκεντρώσεις των εργαζομένων, στο κεντρικό εργοτάξιο της «IMERYS» στο 51ο χιλιόμετρο του δρόμου Άμφισσας - Λαμίας, στο «παρών» (χώρος που συγκεντρώνονται οι εργαζόμενοι στο τέλος της βάρδιας προκειμένου να καταμετρηθούν) και στο μηχανουργείο.

Παραβρέθηκε αντιπροσωπεία συνδικαλιστών από τη Γραμματεία του ΠΑΜΕ, με επικεφαλής τον Βάλσαμο Συρίγο, τον Δημήτρη Μπάτη, αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων (ΟΜΕ) και την Ειρήνη Καραχάλιου, πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας, οι οποίοι σε παρεμβάσεις τους εξέφρασαν τη στήριξή τους στον αγώνα για την επαναπρόσληψη του απολυμένου, αλλά και για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους για άμεση στελέχωση των κρατικών ελεγκτικών μηχανισμών και πλήρη εφαρμογή των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στις στοές.

Ακολούθως η αντιπροσωπεία των συνδικαλιστών μετέβη στο μεταλλείο της «IMERYS» στην Ιτέα, στο πλαίσιο της μεσημεριανής στάσης εργασίας των εργαζομένων.

ΠΑΜΕ: Με αγώνα να επαναφέρουμε τον συνάδελφο στη δουλειά

Σε ανακοίνωσή της, η Γραμματεία του ΠΑΜΕ «χαιρετίζει τη μαζική συμμετοχή στη δίωρη στάση των συναδέλφων στην εταιρεία "IMERYS" στα μεταλλεία βωξίτη στη Φωκίδα, απαιτώντας την άμεση επαναπρόσληψη του συναδέλφου τους που απολύθηκε μετά από 16 χρόνια χωρίς κάποιο αιτιολογικό.

Σε προφορική απάντησή της, η εργοδοσία επικαλέστηκε ζητήματα υγείας και ασφάλειας. Η κοροϊδία και ο εμπαιγμός απέναντι σε εργαζόμενους δεν έχει όρια. Αυτοί που θεωρούν κόστος την υγεία και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς, που τους έχουν κάνει μια απέραντη κοιλάδα των Τεμπών, που το "πάμε κι όπου βγει" είναι η καθημερινότητα, επικαλούνται γελοία επιχειρήματα. Στην "IMERYS" ήταν που πριν λίγους μήνες σκοτώθηκε εργαζόμενος, λόγω κατάρρευσης γαλαρίας.

Οι καταγγελίες των εργαζομένων για την απαξίωση της ζωής τους είναι καθημερινές. Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες, έχει λύσει τα χέρια της εργοδοσίας να απολύει και να μη δίνει λογαριασμό σε κανέναν, έχουν διαλύσει την Επιθεώρηση Μεταλλείων, με αποτέλεσμα να γίνονται έλεγχοι μόνο αν υπάρχει νεκρός σε μεταλλείο.

Καλούμε τους εργαζόμενους να κλιμακώσουν τον αγώνα τους, να συνεχίσουν να υπερασπίζονται τον συνάδελφο τους. Με τον δικό τους αγώνα και την αλληλεγγύη όλης της εργατικής τάξης της χώρας θα επαναφέρουμε τον συνάδελφο στη δουλειά».

1 / 1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου