22 Δεκεμβρίου 2022

ΝΑ ΑΡΘΕΙ Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΦΙΛΙΠΠΟΣ. ΝΑΚΑΣ ΑΒΕΕΤΕ»

 


                 Αρ. πρωτ: 482                                                                                                       Αθήνα, 22 Δεκέμβρη 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΝΑ ΑΡΘΕΙ Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΦΙΛΙΠΠΟΣ. ΝΑΚΑΣ ΑΒΕΕΤΕ»

 

Απαιτούμε την άρση της απόλυσης ενός συνεπούς εργασιακά συναδέλφου μας στην εταιρεία «ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ ΑΒΕΕΤΕ», όπου εργαζόταν τους τελευταίους 14 μήνες.

Η διοίκηση της εταιρείας τον απέλυσε μετά την επιστροφή του από αναρρωτική άδεια και εισαγωγή σε νοσοκομείο όπου και διαγνώστηκε με την σοβαρή ασθένεια, «σκλήρυνση κατά πλάκας»…

Η απάνθρωπη αυτή ενέργεια επιβεβαιώνει ακόμα μια φορά την εργασιακή ζούγκλα που βιώνουν οι εργαζόμενοι σε όλους τους κλάδους ιδιωτικού και δημοσίου τομέα. Ζούγκλα όπου τα εργασιακά δικαιώματα είναι πολυτέλεια την οποία πρέπει οικειοθελώς να απεμπολήσει ο εργαζόμενος προς όφελος του εργοδότη. Αν δεν χάσουν οι εργαζόμενοι (όπως επιθυμεί η εργοδοσία και οι κυβερνήσεις που νομοθέτησαν) την ανθρώπινη υπόστασή τους μετατρεπόμενοι σε γρανάζι μηχανής το οποίο δεν έχει δικαίωμα να χαλάσει, απολύονται ως μη σύμφωνοι με τα εργασιακά πρότυπα των εταιρειών.

Στην εργασιακή αυτή ζούγκλα ο εργαζόμενος πρέπει να θεωρεί τον εαυτό του προνομιούχο που μπορεί και επιβιώνει οριακά, θα πρέπει δε να ευγνωμονεί ποικιλοτρόπως την εργοδοσία για την ευκαιρία επιβίωσης που του δόθηκε. Οι τρόποι ένδειξης ευγνωμοσύνης μεταξύ άλλων είναι να δουλεύει αγόγγυστα σαν εξάρτημα μηχανής, χωρίς δικαίωμα στην ζωή, στα εναπομείναντα εργασιακά δικαιώματα, στον ελεύθερο χρόνο, στην ασθένεια.

Όταν δεν είναι όσο αποδοτικός απαιτούν τα σχέδια της εκάστοτε εταιρείας ο άνθρωπος μετατρέπεται σε ένα αναλώσιμο άχρηστο εξάρτημα και πετιέται.

Η κατάσταση αυτή εδραιώθηκε κλιμακωτά με διάφορες αφορμές όπως μνημόνια, κορονοϊούς κλπ. Οι αφορμές δεν λείπουν από το εξουσιαστικό σύστημα για να προσπαθήσει να βρει αδύναμο το εργατικό κίνημα και να πάρει πίσω δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αιματηρούς αγώνες.

Από το 1990, κάθε κυβέρνηση παίρνει την σκυτάλη και καταργεί ακόμη περισσότερα από την προηγουμένη. Έδωσαν στην εργοδοσία όλα τα εργαλεία, νομικά και πολιτικά. Επιπλέον με την εσκεμμένη διάλυση κρατικών ελεγκτικών μηχανισμών πραγματοποιήθηκε η σταδιακή μετατροπή των εργαζομένων από ανθρώπινα όντα σε παραγωγικές μονάδες που αλλάζουν όποτε κριθεί σκόπιμο για τα κέρδη τους .

Απαιτούμε την άρση της απόλυσης του συναδέλφου μας και την καταβολή των ημερομησθίων που του αφαίρεσε η εργοδοσία.

Απαιτούμε την κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιλαϊκών νομών!

Η τρομοκρατία της εργοδοσίας δεν θα περάσει!

Το Δ.Σ. της ΟΜΕ

Επισυνάπτεται το ΔΤ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ, 16/12/2022

Καλούμε τα Σωματεία μας να δείξουν την αλληλεγγύη τους στον συνάδελφο μας!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου