07 Δεκεμβρίου 2022

Απαντήσεις στη ΒΟΥΛΗ Υπουργείων ΥΠΕΝ, ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ σε ΑΝΑΦΟΡΕΣ από το ΜέΡΑ25


Προς τους αξιότιμους κ. Δημ. Καραγιάννη και Νικ. Χλεμπογιάννη

Επανερχόμαστε με το παρόν στην επισυναπτόμενη αναφορά του ΜέΡΑ25 προς τους κ.κ. Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Ανάπτυξης και Επενδύσεων, για την οποία σας είχαμε ενημερώσει και κατά τη συνάντησή μας στα γραφεία μας στη Βουλή.

Με την αναφορά η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα ζήτησε απαντήσεις και ενέργειες στα δίκαια αιτήματά σας για την άμεση στελέχωση της Επιθεώρησης Μεταλλείων, την επαρκή χρηματοδότηση της υπηρεσίας και την ανάγκη εξισορρόπησης της επικινδυνότητας και της αντιξοότητας της εργασίας του μεταλλωρύχου με τη μείωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης των μεταλλωρύχων.

Σας ενημερώνουμε ότι λάβαμε τις συνημμένες απαντήσεις από τα αρμόδια υπουργεία, σύμφωνα με τις οποίες:

Ο υπουργός Ανάπτυξης δηλώνει αναρμόδιος.

Ο υφυπουργός Εργασίας περιορίζεται στην αναγραφή της σχετικής νομοθεσίας με το σχόλιο ότι δεν εξετάζεται τροποποίηση διατάξεων στην παρούσα φάση.

Ο υπουργός ΥΠΕΝ αφενός αναγνωρίζει την αναγκαιότητα ενίσχυσης της Επιθεώρησης Μεταλλείων και αφετέρου επιβεβαιώνει ότι στο Σώμα Επιθεώρησης Νοτίου Ελλάδος οι πραγματικά υπηρετούντες ανέρχονται σε δύο (2).

Στο ΜέΡΑ25 στεκόμαστε ειλικρινά αλληλέγγυοι στους αγώνες σας ενάντια στις θεσμικές και υπηρεσιακές στρεβλώσεις. Υποστηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά σας και σας δηλώνουμε τη βούλησή μας να είμαστε χρήσιμοι και στο μέλλον.

Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού ΜέΡΑ25


 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου