15 Οκτωβρίου 2022

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΗΧΑΝΟΤΕΧΝΙΤΕΣ και ΒΟΗΘΟΙ τους Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ «Ο ΤΕΧΝΙΤΗΣ»: Άλλος ένας νόμος, κομμένος και ραμμένος για τ’ αφεντικά

 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΗΧΑΝΟΤΕΧΝΙΤΕΣ  και ΒΟΗΘΟΙ τους Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ

«Ο  ΤΕΧΝΙΤΗΣ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Αρ πρωτ 17                                                                        Άμφισσα   15/10/2022

 

Άλλος ένας νόμος, κομμένος και ραμμένος για τ’ αφεντικά

 

Όλοι είμαστε μάρτυρες των γεγονότων που ξετυλιχθήκαν στο μεταλλείο πριν έρθει ο κος Χατζηδάκης και επιβάλλει με το τερατούργημά του την «τάξη» στην εκμετάλλευσή μας. Ο Γάλλος διευθυντής έλεγε (σε συνδικαλιστές μάλιστα) ότι η επιθυμία των μετόχων της ΙΜΕΡΥΣ είναι να δουλεύουμε και τις Κυριακές, περισσότερες μέρες, περισσότερες ώρες κλπ και τσούπ ο ευαίσθητος (στο κεφάλαιο) υπουργός εργασίας έσπευσε να υλοποιήσει τις εντολές των μετόχων.

Παράλληλα «έτρεχε» και το τσάκισμα των επιθεωρήσεων εργασίας και των άλλων ελεγκτικών μηχανισμών, μην τύχη και γίνει κανένα ατύχημα και εμφανιστούν οι εργοδοτικές ευθύνες! ..Και αν γίνει και δυστύχημα και υπάρξει και νεκρός τότε, μπορεί χωρίς τέτοιους μηχανισμούς οι ευθύνες να πέσουν στον ίδιο το νεκρό ή ακόμη- ακόμη και στην κακιά ώρα, ειδικά αν έχει η εταιρεία  δίπλα της και κάποια σωματεία, που και δεν άκουσαν και δεν είδαν τίποτα, παρά μόνον το πώς θα γλιτώσουν κανένα παραπάνω χρόνο εργασίας, άντε και να κάνουν κανένα τρισάγιο, στη μνήμη των πεσόντων.

Ακόμη είχαμε και τα γνωστά φακελώματα, που μας ζητούσαν να τα υπογράψουμε ακόμη και κάποιοι συνδικαλιστές λέγοντας μάλιστα ότι είναι Ευρωπαϊκή οδηγία και δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς!

…Και τώρα έρχεται νέος νόμος που θέλει να δουλεύουμε τα κλαρκ 2,5 τόνων όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξαρτήτως αν έχουμε ή όχι δίπλωμα!!

Αυτό είναι μόνον η αρχή. Ετοιμάζουνε να κάνουν πάρτι οι μεγαλό-επιχειρηματίες και η εργοδοσία των μεταλλείων μιας και το επόμενο βήμα θα είναι να βάζουν με το ζόρι εργαζόμενους σε κάθε είδους μηχάνημα έργου που χωρίς εμπειρία και ειδίκευση θα σημαίνει ότι τον οδηγούν στον προθάλαμο νοσοκομείου ή ακόμη και νεκροτομείου. Στόχος του κεφαλαίου να βγάλουν από τη μύγα ξύγκι! Να τσακίσουν επιδόματα, ειδικότητες και τα βαρέα ένσημα. Να γίνει ακόμη πιο φτηνό το μεροκάματο! Να δουλεύουμε από νύχτα σε νύχτα ως τα βαθιά γεράματα! Θα είμαστε το πρωί τεχνίτες (για να επισκευάσουμε το μηχάνημα) και το βράδι χειριστές!!!!

Συνάδελφοι,

Είναι καθαρό πλέον ότι το σωματείο μας πρέπει να πάρει θέση όπως εξ άλλου έκανε πάντα.

Δεν είναι, τουλάχιστον για εμάς, ώρα σιωπητηρίου. Αυτό δηλ. που έχουν κηρύξει εταιρεία και κάποιοι συνδικαλιστές. Είναι ώρα για δράση. Μετά το Εργατικό Κέντρο και την Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων προσυπογράφουμε και εμείς ότι το δυστύχημα ήτανε εργοδοτικό έγκλημα. Ότι δεν πάρθηκαν όλα εκείνα τα μέτρα, μιας και η στοά προειδοποιούσε, για να προστατευθεί η ζωή όλων όσων εργαζότανε εκεί. Ότι στη θέση του αδικοχαμένου συναδέλφου θα μπορούσε να ήτανε ό οποιοσδήποτε από εμάς τεχνίτης η άλλος εργαζόμενος, που πλέον καμία σημασία δεν έχει.

Βλέπουμε πλέον ότι αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο.

Δεν θα  γίνουμε οι σύγχρονοι σκλάβοι τους. Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε!

Οι προκλητικές δηλώσεις υπουργών της κυβέρνησης ότι «όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει…» μόνο πείσμα και οργή μπορεί να μας γεμίζουν και θα  πάρουν απάντηση που τους αξίζει!

Δεν θα ξεπαγιάσουμε εμείς και οι οικογένειές μας, δεν θα πεινάσουμε για να ζεσταίνουν τα κέρδη τους οι λίγοι.

Μπροστά μας έχουμε την Πανελλαδική απεργία στις 9 Νοέμβρη. Από τώρα σας λέμε. Καμία συλλογή δεν θα ανοίξει εκείνη τη μέρα. Κανείς τεχνίτης δεν θα μπεί σε λεωφορείο.

Όλοι στον αγώνα

Η όποια αδράνεια, του κάθε ένα μας θα φέρει κι άλλα μέτρα, είτε από κυβέρνηση (όποια και αν είναι αυτή) είτε από την εταιρεία.

Μην αφήσουμε να υλοποιήσουν τα ακόμη χειρότερα που έχουν στα σκαριά !!!

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

    Θα ειδοποιηθείτε για την ώρα συγκέντρωσης των μελών μας τη μέρα της απεργίας

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου