05 Οκτωβρίου 2022

Παρέμβαση του Αντιπροέδρου της ΟΜΕ Δημήτρη Μπάτη στη σύσκεψη Σωματείων στην Αθήνα για την απεργία στις 9 Νοέμβρη


 Αθήνα 5 Οκτωβρίου 2022

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΟΜΕ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ 5/10/2022

Συναδέλφισσες Συνάδελφοι,

Συμφωνούμε με την εισήγηση!

 Η ΟΜΕ ΟΜΟΦΩΝΑ κήρυξε 24ωρη Απεργία σε όλο τον κλάδο στις 9 Νοέμβρη, κόντρα στους αντιλαϊκούς και αντεργατικούς νόμους, κόντρα στον τρομοκρατία που επιχειρείται σε κάθε χώρο εργασιακό ή κοινωνικό, ενάντια σε μαζικές απολύσεις εργαζομένων, συνδικαλιστών και σε όποιον σηκώνει το ανάστημα του απέναντι στο σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα!

Διεκδικούμε μεταξύ άλλων:

ü  Πλήρη δικαίωση των εργαζόμενων της ΛΑΡΚΟ που επί σχεδόν 3 χρόνια δίνουν παλληκαρήσιο αγώνα για να μείνει η ΛΑΡΚΟ ανοιχτή προς όφελος της Χώρας και του Λαού!

ü  Άμεση πρόσληψη των 92 απολυμένων της EDILMAC από την εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε.

ü  Να μειωθούν τα όρια συνταξιοδότησης για τον πολυπαθή κλάδο των υπογειτών Μεταλλωρύχων, προκειμένου να προλαβαίνουν να παίρνουν σύνταξη πριν πεθάνουν από τις ανθυγιεινές και αντίξοες συνθήκες εργασίας.

 ü  Να στελεχωθούν τα τμήματα Επιθεωρήσεις Μεταλλείων με το απαραίτητο προσωπικό και εξοπλισμό. Δημιουργία παραρτήματος της Επιθεώρησης Μεταλλείων σε κάθε Νομό που πραγματοποιείται μεταλλευτική δραστηριότητα ( π.χ. Χαλκιδική, Φωκίδα, Φθιώτιδα, Δράμα, κλπ). Τακτικοί και ουσιαστικοί έλεγχοι για την τήρηση και εφαρμογή όλων των μέτρων Υγείας & Ασφάλειας, με έμφαση στην πρόληψη και την εξάλειψη των επαγγελματικών κινδύνων και ασθενειών.



Η απραξία των ελέγχων και της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων, έχει ως αποτέλεσμα,  ήδη σήμερα να θρηνούμε άλλο ένα νεκρό συνάδελφό μας στα Μεταλλεία Φωκίδας, συμφερόντων της IMERYS.

H OME και τα Σωματεία της Άμφισσας επανειλημμένως κατήγγειλαν τις απαράδεκτες παρεμβάσεις της εταιρείας για τα ζητήματα Υγιεινής και Ασφάλειας, αλλά σπανίως έγιναν έλεγχοι από την  Επιθεώρηση Μεταλλείων Νοτίου Ελλάδος.

 Επίσης:

Καταγγέλλουμε την νέα απαράδεκτη δίωξη συνδικαλιστών Αφροδίτης Ρεντζιου   και του  συνάδελφου Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Βάλσαμο Συρίγο.

 ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΣΤΟΧΟ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ!

Μέλη του ΔΣ της ΟΜΕ θα βρίσκονται έξω από το δικαστήρια σε κάθε συνδικαλιστή που ποινικοποιείται και κατηγορείται με κάθε μορφής επίθεσης που γίνεται και από το δικαστικό σώμα, που είναι ταυτόσημο με την αστική σάπια εξουσία.

                    ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ!

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!

ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου