13 Ιουνίου 2022

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΑΠΟΛΥΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ!

 


          Α.Π.:   408                                                                                                Αθήνα  13-6-2022


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

ΑΠΟΛΥΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ!

 

Το σχέδιο εκχώρησης σε ημέτερους της στρατηγικότερης και εμβληματικής δημόσιας μεταλλευτικής επιχείρησης συνεχίζεται με την αιφνιδιαστική τροπολογία που κατατέθηκε, όπου ουσιαστικά απολύει έως τον Αύγουστο όλους τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ.

Εμπόδιο στους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης για το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ, ο σχεδόν τρίχρονος αγώνας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ για την ακύρωση του σχεδίου εκχώρησης της στρατηγικής αυτής εταιρείας.

Οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι μεταλλωρύχοι της ΛΑΡΚΟ, μεταξύ άλλων, έχουν προχωρήσει σε ασφαλιστικά μέτρα που εκδικάζονται στις 17 Ιούνη ώστε να μην προχωρήσουν οι απολύσεις των εργαζομένων και η εκχώρηση της εταιρείας με τους όρους που οι ημέτεροι της κυβέρνησης απαιτούν.

Με ποταπά τελεσίγραφα και ωμό εκβιασμό, η ειδική διαχείριση απαίτησε την απόσυρση των ασφαλιστικών μέτρων, ως εντολοδόχος της κυβέρνησης για να εκβιάζει τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ να παραιτηθούν από το δικαίωμα τους στη δουλειά με «αντάλλαγμα» μερικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου 1-2 μηνών…(!). Το τελεσίγραφο αναφέρει ότι μέχρι τέλος Αυγούστου θα σταματήσει τη λειτουργία της ΛΑΡΚΟ και θα οδηγηθούν στην ανεργία όλοι οι εργαζόμενοι, αλλά και όσοι ζουν από την δραστηριότητα της ΛΑΡΚΟ.

Η κυβέρνηση θέλει να ξεσπιτώσει και να πετάξει στην ανεργία εργαζόμενους που χρόνια τώρα βγάζουν το μετάλλευμα μέσα από τα σπλάχνα της γης αφήνοντας τον ιδρώτα και το αίμα τους μέσα στις στοές. Επιχειρεί να σπάσει τον αγώνα των εργατών και του λαού της περιοχής με τελεσίγραφα και εκβιασμούς και με μεθόδους διάσπασης που η εργοδοσία χρησιμοποιεί από τον καιρό των τσιφλικάδων.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση της ΝΔ να πάρει τώρα άμεσα πίσω την επαίσχυντη τροπολογία που κατέθεσε την Παρασκευή 10.06.22, με την οποία πετάει στο δρόμο τους όλους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ με ταυτόχρονη παύση της λειτουργίας της μέχρι τον Αύγουστο.

Το σχέδιο ξεπουλήματος του Δημόσιου Πλούτου της Χωρας δεν θα περάσει.

Το Δικαίωμα στην Δουλειά είναι Αδιαπραγμάτευτο!

Να αποσυρθεί τώρα η επαίσχυντη τροπολογία που κλείνει τη ΛΑΡΚΟ!

 ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ!

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 14 ΙΟΥΝΗ 14.00 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ!

     ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΟΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου