07 Μαΐου 2022

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους της «EDILMAC», εργολάβο της «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ»

 ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ

Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους της «EDILMAC», εργολάβο της «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ»

Πηγή: Eurokinissi

Ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης και Γιάννης Δελής για τα απλήρωτα δεδουλευμένα των εργαζόμενων στην «EDILMAC», εργολάβο της «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΑΕ» στο μεταλλείο Ολυμπιάδας Χαλκιδικής.

Στην Ερώτηση, αναφέρονται τα εξής:

«Η εταιρεία "EDILMAC", εργολάβος της "ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΑΕ" στο μεταλλείο Ολυμπιάδας Χαλκιδικής, εδώ και δυόμισι χρόνια από τον Σεπτέμβριο του 2019 δεν καταβάλλει στους εργαζόμενούς της τις νόμιμες προσαυξήσεις για την έκτη ημέρα εργασίας τους. Είναι αποδοχές που έχουν διεκδικήσει οι εργαζόμενοι ακόμα και με απεργιακές τους κινητοποιήσεις, αλλά και με σχετική καταγγελία, τον Ιανουάριο του 2021, στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Να σημειωθεί ότι, παρόλο που η έκθεση της Επιθεώρησης (Απρίλιος 2021) τους δικαίωσε, καθώς διαπιστώθηκε παράβαση από τη μη εφαρμογή του άρθρου 8 του Ν.3846/2010, ζητώντας μάλιστα από την εταιρεία "EDILMAC" να καταβάλει τα αναδρομικά εντός 10 εργάσιμων ημερών στους εργαζόμενους και να προσκομίσει τις αντίστοιχες τραπεζικές καταθέσεις στην κρατική υπηρεσία, η "EDILMAC" όχι μόνο αρνείται να καταβάλει  τα αναδρομικά των δυόμισι χρόνων, αλλά και να πληρώνει από εδώ και στο εξής την προσαύξηση για την έκτη ημέρα εργασίας. Μάλιστα, κάλεσε τους εργαζόμενους να δεχτούν να υπογράψουν υπεύθυνες δηλώσεις ότι παραιτούνται από τα δεδουλευμένα τους χρήματα.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση, για:

Να καταβληθεί αμέσως το σύνολο των οφειλόμενων δεδουλευμένων, από τον Σεπτέμβριο του 2019 μέχρι και σήμερα, στους εργαζόμενους της εταιρείας "EDILMAC" και να εξασφαλισθεί στη συνέχεια η απρόσκοπτη πληρωμή της προσαύξησης για την έκτη ημέρα εργασίας τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου