15 Μαρτίου 2022

ΔΤ ΟΜΕ 15/3/2022: ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΘΡΑΣΥΤΑΤΟ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΤΗΣ IMERYS ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΟ ΗΛΕΚΡΟΝΙΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

 

Αρ. πρωτ.: 387

  Αθήνα  15 Μαρτίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΘΡΑΣΥΤΑΤΟ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΤΗΣ IMERYS ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΟ ΗΛΕΚΡΟΝΙΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Καταγγέλλουμε τον νέο θρασύτατο εκβιασμό της IMERYS στους εργαζόμενους για την συλλογή των προσωπικών τους δεδομένων.

Η εταιρεία μετά την αποτυχία της να συλλέξει μέσω εργολαβικής εταιρείας (MARSH),  τα προσωπικά δεδομένα του προσωπικού πριν ενάμιση χρόνο, μετά από σύσσωμη αντίδραση των εργαζομένων, , έρχεται τώρα η ίδια η ΙΜΕΡΥΣ να μαζέψει τα ίδια δεδομένα…..(!) 

   Όπως ηδη καταγγέλλουν οι Διοικήσεις των τριών Σωματείων που εργάζονται στην ΙΜΕΡΥΣ, η πλειοψηφία των προϊσταμένων μεταχειρίζονται λεκτική και ψυχολογική βία ώστε να υποβάλλουν οι εργαζόμενοι όλα τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα τους, δηλαδή τους προτρέπουν να αυτοφακελωθούν προκειμένου η ΕΤΑΙΡΕΙΑ να μπορεί να γνωρίζει όλα τα δεδομένα της υγείας των εργαζομένων, φυλετική ή εθνοτική καταγωγή, πολιτικά φρονήματα, θρησκευτικές ή φιλοσοφικές πεποιθήσεις, συμμετοχή σε σωματεία καθώς και γενετικά και βιομετρικά δεδομένα, το σεξουαλικό προσανατολισμό κλπ.)

Τους προειδοποιούμε ότι μπορεί να έχουν ήδη  υποπέσει σε ποινικά αδικήματα!

Η ΟΜΕ θεωρεί θρασύτατη και απαράδεκτη την ενέργεια από την Διοίκηση της IMERYS, όπως ήδη έχουν καταγγείλει οι Διοικήσεις των Σωματείων ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «ΕΡΓΟΤΑΞΙΑΚΟ»,  

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ κ.λ.π. ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ,  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΗΧΑΝΟΤΕΧΝΙΤΕΣ Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ «Ο Τ Ε Χ Ν Ι Τ Η Σ» (επισυνάπτεται),  και καλεί την Εταιρεία IMERYS να σταματήσει κάθε είδους εκβιασμούς στους εργαζομένους, να σεβαστεί τα προσωπικά δεδομένα τους και να συνεργαστεί με τα Σωματεία για την βελτίωση των συνθηκών εργασίας.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΟΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΙΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΕΣ!

 Καλούμε την διεύθυνση της ΙMERYS να σταματήσει εδώ και τώρα η όποια συλλογή υπογραφών συναίνεσης στο προαναφερόμενο πρόγραμμα.

Κανένα προσωπικό δεδομένο, κανενός εργαζόμενου και κανενός μέλους των οικογενειών τους, σε αρχεία φακελώματος της εργοδοσίας.

Καταγγέλλουμε το γεγονός στην ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ, καθώς και στις κοινοβουλευτικές ομάδες να βάλουν φρένο στην θρασύτατη και απαράδεκτη ενέργεια της εργοδοσίας της ΙΜΕΡΥΣ.


ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΣΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΈΧΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ.


ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΟΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου