30 Μαρτίου 2022

Η απαράδεκτη εγκληματική εισβολή της Ρωσίας και ο πόλεμος στο έδαφος της Ουκρανίας

 


 

30/3/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η απαράδεκτη εγκληματική εισβολή της Ρωσίας και ο πόλεμος στο έδαφος της Ουκρανίας είναι αποτέλεσμα του σκληρού ανταγωνισμού ΗΠΑ/ΝΑΤΟ – ΕΕ - Ρωσίας για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων κάθε χώρας, για την αναβάθμιση τους στο πεδίο του ελέγχου αγορών, πλουτοπαραγωγικών πηγών και μεταφορικών διαύλων.

Η στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας, ουσιαστικά, σηματοδότησε την τυπική έναρξη ενός πολέμου που προετοιμάστηκε από το εύφλεκτο υλικό που συσσωρεύτηκε σε βάθος χρόνου. Στο επίκεντρο βρίσκεται το μοίρασμα του ορυκτού πλούτου, ενέργειας, εδαφών και εργατικού δυναμικού, αγωγών και δικτύων μεταφοράς εμπορευμάτων, γεωπολιτικών στηριγμάτων και μεριδίων αγορών.

 

Η Ε.Ε. ξεκίνησε πολεμικές προετοιμασίες, η Γερμανία ανακοίνωσε εξοπλισμό οπλικών συστημάτων μαμούθ 100 δις ευρώ για πρώτη φορά μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου πολέμου.

Οι εθνικές κυβερνήσεις ετοιμάζονται, χωρίς ίχνος κατανόησης της επικίνδυνης για γενικότερη ανάφλεξη συγκυρίας, να εμπλακούν σε έναν πόλεμο με απρόβλεπτες συνέπειες, τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση, παίρνει θέση σε μια διαμάχη μεταξύ των ιμπεριαλιστικών πόλων και εκθέτει τη χώρα σε απρόβλεπτους κινδύνους. Άλλες χώρες της περιοχής παίζουν διαμεσολαβητικό ρόλο που τις αναβαθμίζει ως ρυθμιστές αντί να δίδει και ύδωρ στο ΝΑΤΟ (βλέπε ΗΠΑ) και να υποθηκεύει το μέλλον της χώρας. Η άμεση εμπλοκή της χώρας μας ως εργαλείο στα γεωπολιτικά σχέδια του ΝΑΤΟ βάζει στο στόχαστρο και τον λαό μας.

Ο λαός μας, για ακόμα μια φορά, θα κληθεί να πληρώσει! Να πληρώσει πολλαπλά με τους κινδύνους και τις απειλές για την ύπαρξή του από την πολεμική εμπλοκή, τους κινδύνους για τα κυριαρχικά του δικαιώματα με τις «θυσίες» για την ίδια την πολεμική προετοιμασία, την εκτίναξη της ήδη μεγάλης ακρίβειας σε μια σειρά από προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης, την ακόμα πιο βαθιά ενεργειακή ένδεια, με νέα χτυπήματα σε δικαιώματα και ανάγκες του προκειμένου να ενισχυθούν οι δαπάνες πολεμικού εξοπλισμού, δαπάνες χωρίς εθνικό σχεδιασμό, ικανοποιώντας απαιτήσεις εν δυνάμει συμμάχων προσπαθώντας να «αγοράσουμε» την υποστήριξή τους. Μια χώρα με πολιτική «κουτσαβακισμού» δεν είχε ποτέ τον διεθνή σεβασμό.

 

Σε αυτή την επικίνδυνη κατάσταση αρνούμαστε να επιλέξουμε ληστή.

Η αληθινή αλληλεγγύη στους λαούς της Ουκρανίας, της Ρωσίας και των άλλων γειτονικών λαών είναι ο αγώνας σε κάθε χώρα που ασκεί πολιτική μέσω επιθετικών πολεμικών ενεργειών, ενάντια σε κάθε πόλεμο, η πάλη ενάντια στην εμπλοκή της κάθε χώρας σε αυτόν. Είναι η καταδίκη κάθε στρατιωτικής επέμβασης. Είναι ο αγώνας ενάντια στις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, όπου είναι στρατευμένη η άρχουσα τάξη της χώρας μας και οι κυβερνήσεις της. Είναι η γνήσια ανθρώπινη λαϊκή αλληλεγγύη, που μπορεί να εκφράζεται με κάθε τρόπο. Είναι η εναντίωση και η απομόνωση της δράσης των εθνικιστικών φασιστικών ομάδων που σπέρνουν το μίσος.

 

 

Είναι ο αγώνας, για να συντονιστεί η πάλη των λαών, ώστε αυτοί να δώσουν τη διέξοδο από τον πόλεμο βάζοντας στο στόχαστρο τον πραγματικό τους αντίπαλο. Οργανώνοντας τον αγώνα τους ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τις αιτίες που τον γεννούν.

 

Απαιτούμε να μείνει η Ελλάδα εκτός σχεδιασμών από το νέο σφαγείο που έστησαν οι ιμπεριαλιστές για να ξαναχαράξουν τα σύνορα με το αίμα των λαών.

Η ελπίδα δε βρίσκεται στη συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους αλλά στην πάλη των λαών για ειρηνική συνύπαρξη.

Αρνούμαστε να πληρώσουμε με φτώχεια, εξαθλίωση, ανεργία, με δυσβάστακτους λογαριασμούς τους πολεμικούς εξοπλισμούς, εξοπλισμούς που δεν έχουν σχέση με τα εθνικά συμφέροντα αλλά με άσκηση πολιτικής μέσω αγοράς εύνοιας από ισχυρότερες χώρες. Θυμίζουμε πως την ίδια ώρα που ο λαός μας στενάζει, η κυβέρνηση εξακολουθεί να δαπανά πάνω από 5 δις ευρώ το χρόνο σε στρατιωτικούς εξοπλισμούς που δεν έχουν καμία σχέση με την άμυνα της χώρας αλλά αξιοποιούνται για τη στήριξη των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Καταδικάζουμε τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και απαιτούμε την άμεση απεμπλοκή της χώρας από τον πόλεμο.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Ø  Καμία εμπλοκή στον πόλεμο με οποιοδήποτε πρόσχημα και με οποιοδήποτε τρόπο, με πολεμικό υλικό, με στρατιωτικά μέσα, με εκστρατευτικό σώμα

Ø  Να μην χρησιμοποιηθούν ευρωατλαντικές υποδομές από ελληνικό έδαφος για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία.

Ø  Να κλείσουν τώρα όλες οι ΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα που μόνο δεινά πρόσφεραν στην χώρα.

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΜΕΣΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ!

 

                                                                         ΤΟ ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου